Haven

Cao Havenbedrijf Amsterdam

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Anselma Zwaagstra
Onderhandelaar Cao Havenbedrijf Amsterdam

Werk je voor Havenbedrijf Amsterdam? Dan geldt de cao Havenbedrijf Amsterdam voor jou. Lees hier meer over de afgesproken loonsverhoging en nieuwe mogelijkheden om tijd en geld in te zetten voor zelfgekozen arbeidsvoorwaarden.

Nieuwe cao Havenbedrijf Amsterdam

Samen met de andere vakbonden bereikten CNV Publieke Diensten een akkoord over een nieuwe cao Havenbedrijf Amsterdam. Een loonsverhoging van 2,1 procent is nu een feit. Maar mogen werknemers ook eerder uittreden en hoe zit het met werknemers die tijd en geld willen inzetten voor zelfgekozen arbeidsvoorwaarden? Deze vragen lagen tijdens de onderhandelingen op tafel.

Dit zijn de belangrijkste afspraken op een rijtje:

 • Salarisverhoging
  Sinds 1 april 2021 verhogen de salarisschalen en de daadwerkelijke lonen met 2,1 procent.
 • Individueel keuzebudget (IKB)
  In plaats van het cafetariamodel heb je nu een individueel keuzebudget (IKB). Met dit IKB kun je zelf kiezen aan welke arbeidsvoorwaarden je je geld en tijd besteedt.
 • Verlofsparen
  Je mag nu verlofsparen.
 • Regeling vervroegde uittreding (RVU)
  Je mag maximaal 3 jaar voor je AOW-leeftijd stoppen met werken. Je krijgt dan een maximale en eenmalige vergoeding van €21.204,- bruto per jaar.
 • Feestdagencompensatie
  Vallen de feestdagen op een roostervrije dag? Dan heb je recht op compensatieverlof, namelijk 7,2 uur afhankelijk van je aanstelling.
 • Opleidingstijd
  Volg je een verplichte opleiding? Dan doe je die in werktijd. Per jaar krijg je maximaal 3 dagen studieverlof. Is je opleiding niet verplicht maar wel zinvol voor je functie? Dan overleg je met je werkgever over het verlof. Laat je werk het toe? Dan doe je de opleiding voor 50 procent onder werktijd en voor 50 procent in eigen tijd. Je krijgt maximaal 1,5 dag studieverlof per jaar.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Anselma Zwaagstra
Onderhandelaar Cao Havenbedrijf Amsterdam
Telefoon
06 22 42 49 16

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

 • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
 • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
 • Stem mee met ledenpeilingen