Nieuwe cao Havenbedrijf Rotterdam 2023-2024: breng nu je stem uit

Maandag 22 mei behaalden we een onderhandelingsresultaat over jouw nieuwe cao. Op donderdag 25 mei geven we vanuit de vakbonden een toelichting over het behaalde resultaat. Je bent hiervoor om 14.30 uur welkom in de kantine Eemshaven te Rotterdam.

Wat zijn de hoofdpunten van de afspraken?

  • Looptijd: 1 jaar, vanaf 1 juli 2023 tot 1 juli 2024
  • Salaris: per 1 juli 2023 een nominale verhoging van € 120,- bruto per maand en per 1 juli een structurele loonstijging van 6%, na verhoging met het nominale bedrag
  • Thuiswerkvergoeding: € 3,- netto per dag
  • Arbeidsduur: tot maximaal gemiddeld 40 uur per week werken mogelijk voor alle salarisschalen
  • PKB: toevoegen van een bestedingsdoel (€ 1.500,- in 3 jaar) voor het verduurzamen van je eigen leefomgeving

Goed resultaat

Na een behoorlijke discussies, met name over de compensatieuren (DHMR), is dit onderwerp onder druk van de bonden van tafel gehaald. Uiteindelijk hebben we een goed resultaat behaald. CNV-leden ontvingen van ons op dinsdag 23 mei een mail met het volledige onderhandelingsresultaat en stembuttons om voor of tegen het resultaat te stemmen.

Ik ben tevreden met het resultaat en leg het positief aan onze leden voor. Goed om te weten: de € 120,- nominaal pakt voor de verschillende groepen anders uit, maar voor de groepen in de lagere schalen betekent deze nominale verhoging gauw 3% extra verhoging, wat een jaarlijkse verhoging van 9% betekent. Tijdens de voorlichtingsbijeenkomst lichten we dit nader toe.
Cao-onderhandelaar Anselma Zwaagstra

Stem voor 5 juni

Ben jij CNV-lid? Maak gebruik van je stemrecht en laat van je horen! Je kunt via de mail van 23 mei voor 5 juni stemmen. Ben je (nog) geen CNV-lid, maar wil je ook jouw mening laten horen voor de nieuwe cao? Word nu lid van CNV via de button onderaan deze pagina.

Laat je stem horen en word ook lid!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 20,23 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit