Instemming onderhandelingsresultaat cao Vermo

De uitslag van de stemming over het onderhandelingsresultaat van de cao Vermo is een feit. Van de CNV leden heeft 77 procent voor de cao gestemd. CNV is tevreden dat er een nieuwe cao ligt. Dat laat niet onbenoemd dat er een moeizaam onderhandelingstraject aan vooraf ging.

Onderhandelen over een reeds gemaakte afspraak was best een vreemde situatie. De afgesproken 11,3% loonsverhoging voor alle loonschalen is gerealiseerd, verdeeld over 2 jaar, en met in 2025 nog een extra loonsverhoging van 1,75%.

In de cao zijn verder afspraken opgenomen over Rouw- en Mantelzorgverlof en sociale veiligheid. De medewerkers krijgen ook meer individuele keuzemogelijkheden door het ‘cafetariamodel’. Deze drie afspraken worden nog in de definitieve teksten verder uitgewerkt.

Mooi resultaat

Al met al mooie afspraken voor deze sector die hiermee aantrekkelijk blijft om in te werken, zeker ook ten opzichte van andere cao’s in de sport.

Doordat de cao-Vermo op eigen benen staat, is het heel belangrijk dat medewerkers zich realiseren dat een sterke vakbond belangrijk is om op te komen voor hun belangen. In dit traject hebben werkgevers hun eigen communicatie gecoördineerd losgelaten op de werkvloer. Het is noodzakelijk dat de vakbond het tegengeluid kan laten horen.