Rouw en werk voor collega's en teams

Derde deel medewerkers geen juiste steun collega's na verlies naaste

Inschrijven
Neem contact op

Werken terwijl je rouwt. Dat is geen eenvoudige opgave. Hoe snel je weer aan het werk gaat, verschilt per mens. Voor de één biedt werk een goede afleiding, de ander heeft het daar erg moeilijk mee. Het ongemak is vaak groot.

Inclusief

  • Voor iedere deelnemer een Handreiking Hoe werkt rouw? inclusief checklist
  • boek Helpen bij Rouw en Verlies van Manu Keirse, als naslagwerk
  • set gesprekskaarten Rouw en het team
Contactinformatie

Bel 030 751 17 47
aanvraagacademie@cnv.nl

Geen juiste ondersteuning

De terugkeer naar je werk hangt nauw samen met de manier waarop je door je werkgever bent ontvangen en opgevangen. Maar ook door je collega's en teamleden. Uit onderzoek blijkt dat ruim een derde deel van de medewerkers niet de juiste ondersteuning krijgt van collega's na het verlies van een naaste.

Opvang rouwende collega's

Het onbegrip heeft een negatieve impact op het welzijn van rouwenden en draagt bij aan de emotionele belasting. Hoe komt dit? En wat kun je daaraan doen? In deze workshop gaan we in gesprek over het ongemak en bieden we concrete handvatten aan collega's en teams om de terugkeer van collega's na het verlies van een naaste voor iedereen te vergemakkelijken.

Betere mentale gezondheid

Medewerkers die goed worden ondersteund in tijden van rouw ervaren minder stress en hebben een betere mentale gezondheid. Dit heeft directe voordelen voor hun productiviteit en betrokkenheid bij het werk.

Teamdynamiek

Een workshop over rouw kan helpen om begrip en empathie tussen collega's te bevorderen. Dit versterkt de teamdynamiek en verbetert de samenwerking op de lange termijn.

Uitval en vertrek

Het aanbieden van deze workshop kan het risico op langdurig verzuim verminderen en bijdragen tot behoud. Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gesteund. Het kan een positieve impact hebben op zowel de individuele werknemers als de organisatie als geheel.

Waarom CNV Academie?

CNV Academie traint teams en individuele werknemers op het gebied van zeggenschap, persoonlijke ontwikkeling en de balans werk-privé. Ons aanbod bestaat uit praktische, direct toepasbare en resultaatgerichte workshops, trainingen en advies. Onze trainers zijn ervaren specialisten met focus op jouw situatie. Een training is bij ons dan ook maatwerk. Na afloop kun je direct met de opgedane kennis aan de slag.

Meer weten?

Meer weten over onze trainingen, advies en begeleiding? Stuur een mail naar onze trainingscoördinator Jacqueline van Grevengoed: aanvraagacademie@cnv.nlof bel 030 751 1747. Bekijk ook ons complete aanbod op www.cnvacademie.nl