Seksuele intimidatie op het werk tegengaan Verkorte fases uitzendkrachten

Vakbeweging powered by FNV en CNV

Werk is niet alleen een inkomstenbron. Het geeft zin aan je leven. Een doel. Je leert, groeit, ontwikkelt, presteert. Op dagelijkse basis. Dat wil je natuurlijk wel zo houden. Werk, dat naadloos aansluit bij je interesses en vaardigheden. Nu en in de toekomst. Belangrijk dus, dat je jezelf ontwikkelt. Niet alleen nu, ook later. Dat je investeert in het vergroten van je marktwaarde met bij- of omscholing. Zo ben én blijf je aantrekkelijk op de dynamische arbeidsmarkt. Vorm je jouw eigen toekomst. En pak je regie op jouw loopbaan. Ook wanneer het even tegenzit met het bedrijf waar je voor werkt.

Scroll naar beneden

Het probleem

De Nederlandse economie krijgt een forse tik door het coronavirus. Covid-19 en de strenge lockdown, kost werkgelegenheid in verschillende branches. De culturele sector, handel, horeca en zakelijke dienstverlening incasseert de klappen. Veel werknemers vrezen voor hun baan. Begrijpelijk. Want het werk valt stil. Banen verdwijnen. Sectoren krimpen. En zzp’ ers zien hun opdrachten opdrogen. Terwijl er in andere sectoren juist een personeelstekort is. En een werkende op zijn tandvlees loopt om alle gaten in het rooster op te vullen. Denk aan de zorg, dat al jaren kampt met een schaars personeelsbestand. Of in het onderwijs, waar geregeld een les uitvalt omdat er geen invaller is voor de zieke leraar. Kortom: we zien een piepende en krakende arbeidsmarkt.

De oplossing

Zeker werk voor iedereen. Dan gaan en staan wij voor. Wij zetten, samen met FNV, sterk in op het begeleiden voor werkenden die hun baan verliezen door het coronavirus. Vakbeweging powered by FNV en CNV helpt werkzoekenden met een professioneel werk-naar-werk traject. Je krijgt, ongeacht welke uitkering je hebt, passende dienstverlening met extra begeleiding. En, waar nodig, loopbaanadvies, (om)scholing en hulp bij schulden. Dat doen we vanuit 35 regionale mobiliteitsteams. Zo is er altijd hulp in de buurt om je snel op weg te helpen naar een nieuwe baan. Een job die echt past. Met begeleiding op maat.

Samen voor zeker werk. Ook wanneer je daar wat hulp bij kunt gebruiken. Daar gaan en staan wij voor.

Belangrijke mijlpalen

  • Inrichten regionale mobiliteitsteams
Verhalen van de werkvloer

Na jaren in overlevingsmodus besloot Sara dat het anders moest

Werken na de geboorte van een gehandicapte dochter

‘Het goede gevoel’ was een terugkerend thema in onze gesprekken

“Sara was aanvankelijk heel kritisch. Ze wilde graag weten of ze niet alleen vragenlijsten ging invullen, maar of we ook zouden ingaan op de ‘diepere lagen’, zoals ze dat zo mooi noemde. Dat dee...en.

‘Al bij mijn tweede sollicitatie werd ik uitgenodigd voor gesprek én aangenomen’

Marieke Boot uit Bergen op Zoom besloot een loopbaancoach in de arm te nemen om uit te zoeken of haar keuze voor marketing en communicatie nog wel de juiste was. Via het regionale mobiliteitstea...k.’

Samen voor zeker werk

Ben jij jouw baan kwijt? Of staat je werk op het spel door de coronacrisis? En kun je wat professionele begeleiding gebruiken in jouw werk-naar-werk traject? Meld je dan nu aan bij Vakbeweging Powered by FNV en CNV.

Meld je aan

Lid worden

Vraag en antwoord