Geldzorgen: wat nu?

Hier kun je terecht voor advies

Geldproblemen. Het kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld door een scheiding, het verliezen van een baan of gewoon door de stijgende kosten en de dalende koopkracht. Of je nu kleine betaalachterstanden of grote schulden hebt, het is hoe dan ook belangrijk om niet stil te zitten, maar in actie te komen. Hoe? Door bijvoorbeeld om hulp te vragen bij de juiste instanties. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Vraag hulp aan bij jouw gemeente

Wist je dat de gemeente jou kan helpen bij schulden? Zij kunnen bijvoorbeeld begeleiding bieden of verwijzen je door naar de juiste plek als zij dit hebben uitbesteed. Gemeenten bepalen zelf in wat voor vorm zij hulp bieden, denk bijvoorbeeld aan schuldsanering of budgetadvies. Dit kan dan ook per gemeente verschillen. Kijk daarom op de website van jouw gemeente voor meer informatie.

CNV Geldzorg

Financiële problemen kunnen veel stress veroorzaken. Je kunt je machteloos of eenzaam voelen, of het leidt tot ruzies of relatieproblemen. CNV Geldzorg helpt graag als jij geldproblemen hebt. Wat we voor jou kunnen betekenen? Begeleiding voor jou individueel, maar ook voor organisaties. Samen staan we sterker!

Gratis webinar: Grip op je Knip

Meld je nu aan voor ons gratis webinar Grip op je Knip op 10 november van 19:30-20:30 uur. In slechts een uur krijg je praktische tips hoe je zelf je financiële situatie kunt verbeteren. Meld je hier aan.

Meld je aan!

Het Sociaal Fonds (leden CNV Onderwijs)

Het doel van het Sociaal Fonds is om onze CNV Onderwijs-leden te helpen financieel fit te worden. We denken met je mee in mogelijke oplossingen en ondersteunen je bij (acute) financiële nood.

Geldfit.nl

Wil je weten waar je terecht kunt in jouw regio als je vastloopt? Geldfit.nl is een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute [RvV4] (NSR) en voorziet je van hulpadressen in je regio of online. Het enige wat je hoeft te doen is een aantal vragen beantwoorden.

Wijgaanhetfikksen.nl

Samen met een persoonlijke buddy werk je met de gratis FiKks-app aan een oplossing voor jouw geld zorgen. Zo kan deze persoonlijke buddy jou helpen bij het maken van betalingsafspraken en het beantwoorden van je vragen.

De rekening van de zorgverzekering

Wist je dat zorgverzekeraars op de 3de plaats staan als meest voorkomende schuldeisers? Er is dan ook een belangrijke rol voor hen weggelegd in het zo veel mogelijk voorkomen van geldproblemen bij hun klanten. Zorgverzekeraars nemen dit dan ook vaak serieus. VGZ bijvoorbeeld, helpt in totaal 200.000 mensen met geldproblemen en werkt samen met de NSR. Want het verminderen van geldzorgen draagt ook bij aan een goede gezondheid. Kortom, lukt het jou niet meer om bijvoorbeeld je zorgverzekering te betalen? Geef dit dan bij jouw zorgverzekeraar aan. Veel zorgverzekeraars kijken dan samen met jou naar een passende oplossing.

Naar de website van VGZ

Dit blog is geschreven in samenwerking met VGZ. Neem ook eens een kijkje op het Gezond Leven Platform. Ben je CNV Zorg & Welzijn-lid? Neem dan hier eens een kijkje voor meer tips en informatie. CNV-leden kunnen gratis gebruikmaken van deze online omgeving waar je diverse (online) workshops, webinars en meer kunt vinden voor meer werkgeluk