Zomeravondsessies met CNV

De zomer, een moment voor bezinning en verdieping. Om even wat uitgebreider stil te staan bij zaken waarvan we weten dat ze na de zomer onze aandacht vragen. CNV Connectief organiseerde daarom drie zomeravondsessies in juli en augustus.

(Samen)Werken en long covid

Long covid, over het Covid-fonds en inkomstenverzekering en procedures namens CNV, maar ook hoe als collega’s en direct leidinggevenden een bijdrage leveren aan het welzijn, het integreren en het samenwerken met long covid-patiënten. Marieke Smeets; arbeidsdeskundige/ergotherapeut, legt het uit

Zomeravond op de bank met CNV - gevolgen long covid

Aerosolen en luchtreinigers

De sessie Frisse lucht/luchtkwaliteit gaat in op wat het nog altijd forse aantal coronabesmettingen en een energiecrisis voor invloed hebben op de luchtkwaliteit in de klas, in het verzorgingstehuis of ziekenhuis en op kantoor of in de gevangenis. Helpt een CO2 meter met -slechts- een signalerende functie. Bert Blocken, professor TU Eindhoven praat over aerosolen en de werking van luchtreinigers in Nederlandse scholen.

Zomeravond op de bank met CNV - luchtkwaliteit

Mentale en financiële aspecten pensionering

Tijdens de derde en laatste sessie Zingeving en vitaliteit (voor als je minder werkt of geen betaald werk meer verricht) gaat David van Bodegom, professor Vitality and Aging bij Leyden Academy en hoogleraar Vitaliteit in een verouderende populatie bij het LUMC in Leiden, in op de mentale en financiële aspecten van pensionering.

Zomeravond op de bank met CNV - zingeving en vitaliteit