Al het nieuws

CNV-leden benoemd in verantwoordingsorgaan pensioenfonds

De uitslag van de verkiezingen voor het verantwoordingsorgaan van pensioenfonds ABP zijn bekend. Verschillende CNV-leden hebben daarbij een zetel gekregen.

Voor de deelnemers (werkenden) nemen CNV-leden Eric van Boven en Irène Nauta zitting in het verantwoordingsorgaan. Voor de gepensioneerden is dat mede-CNV-lid Gery Gorter samen met politievakbond ACP-collega Jan Smit.

In het verantwoordingsorgaan van ABP komen op 1 juli alle zetels vrij. Om die op te vullen organiseerde het pensioenfonds in april verkiezingen. Deelnemers en gepensioneerden bij ABP konden stemmen op één kandidaat uit de eigen kiesgroep.

Het verantwoordingsorgaan adviseert het bestuur van ABP vooraf over beleid. En beoordeelt jaarlijks achteraf of het pensioenfonds goed gehandeld heeft. De 48 leden van het verantwoordingsorgaan vertegenwoordigen de 2,9 miljoen werknemers, werkgevers en gepensioneerden van ABP.

CNV deed mee aan de verkiezingen in samenwerking met politievakbond ACP, bond van defensiepersoneel ACOM en seniorenorganisatie KBO-PCOB. Er zijn twee gecombineerde lijsten van deze organisaties, één voor de actieven van deze bonden en één voor de gepensioneerden. Van deze gecombineerde lijsten zijn er dus drie CNV-ers en één ACP-collega gekozen.

Vandaag, dinsdag 10 mei, neemt CNV-vicevoorzitter Patrick Fey in de Tweede Kamer deel aan een rondetafelgesprek over het wetsvoorstel Wet toekomst pensioenen. Deze vergadering duurt van 16.30 tot 18.30 uur en is live te volgen via de website van de Tweede Kamer.