CNV-leden stemmen in met nieuwe cao SBB

Akkoord Bereikt: uitbetaling extra geld in december

Een positief resultaat is behaald in de recente stemming over de nieuwe cao voor SBB. CNV Onderwijs, samen met andere bonden, heeft bevestigd dat de leden akkoord zijn gegaan met het onderhandelaarsresultaat. Deze goedkeuring betekent dat SBB vanaf december de gemaakte afspraken kan implementeren. Medewerkers kunnen dan ook een extra bedrag op hun loonstrook van december verwachten.

De stemming liet een hoge opkomst zien met 76% van de leden die hun stem uitbrachten. Daarbij stemde een aanzienlijke meerderheid van 84,2% voor de nieuwe cao, tegenover 15,8% die tegenstemde.

Kernpunten van het akkoord:

  1. Structurele loonsverhoging van 7% vanaf 1 juli 2023, met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2023.
  2. Twee incidentele uitkeringen: 4% vooruitlopend op nieuw loongebouw (voor iedereen die op 1 december 2023 in dienst is) en eenmalige uitkering van 2500 euro naar rato ( voor medewerkers in dienst tussen 1 juli en 1 december 2023).
  3. Nieuwe cao loopt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024.
  4. Focus op ondersteuning bij (mantel)zorg, rouw, en overgang.
  5. Stappen naar invoering van een nieuw loongebouw in 2024.

Toekomstige ontwikkelingen en ledenbetrokkenheid

In het kader van de nieuwe cao is ook aandacht voor toekomstige ontwikkelingen. Zo wordt vanaf begin 2024 verder overlegd over het nieuwe loongebouw. Daarnaast worden er werkgroepen opgericht die zich zullen richten op cao-gerelateerde onderwerpen.

Om de betrokkenheid en input van de leden te vergroten, wordt er een online ledenbijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op maandag 5 februari van 17.00 tot 18.00 uur. Leden worden uitgenodigd om deel te nemen en hun gedachten en ideeën te delen over de SBB.

Financiële voordelen voor vakbondsleden

Een belangrijk onderdeel van de cao is de mogelijkheid voor vakbondsleden om een tegemoetkoming in hun contributie aan te vragen. Deze tegemoetkoming kan oplopen tot €100,- per jaar, zoals beschreven in artikel 5.3.6 van de cao SBB.