Training onderhandelen voor actieve CNV-leden

Heb jij het gevoel dat anderen altijd hun zin krijgen als je met ze onderhandelt? Leer hoe jij zelf ook krijgt wat je wilt door beter te onderhandelen.

Contactinformatie

servicebureau@cnv.nl

Onderhandelen is vooruitkijken

Je zit aan de onderhandelingstafel. Natuurlijk heb je je goed voorbereidt. Je weet welke verwachtingen de mensen hebben die tegenover je zitten en wat je zelf wilt bereiken. Toch loopt de onderhandeling anders dan je had gedacht. Wat nu? Welke strategie kies je bij veranderende omstandigheden? Welke elementen zijn belangrijk om de onderhandelingen tot een goed einde te brengen? In deze training kijken we naar tactieken en strategieën die helpen om beter te onderhandelen.

Leer beter onderhandelen

In deze training behandelen we verschillende onderdelen van onderhandelen. Aan de hand van het onderhandelingsmodel van Mastenbroek leer je meer over de stijlen van onderhandelen. Je leert je eigen stijl en manier van onderhandelen niet alleen te herkennen, maar ook te versterken. En daar gaan we ook mee oefenen tijdens de training.

Onderhandelen volgens Mastenbroek

Volgens Mastenbroek zijn niet de basisregels voor onderhandelen het probleem, die kun je zo leren. Emoties en gevoelens zorgen er vaak voor dat je de regels die je geleerd hebt, niet op de goede manier kunt toepassen. Om te leren omgaan met deze gevoelens en emoties, heb je reflectie en feedback nodig.

Voor een goed en opbouwend onderhandelproces is het nodig om onderscheid te maken tussen de posities die de partijen innemen en de belangen die daar achter liggen. In de belangen ligt de sleutel voor een uitkomst waar beide partijen blij mee zijn.

Voor wie is de training?

De training onderhandelen is voor actieve CNV-leden die een rol hebben als vakbondsconsulent, -adviseur, OR-lid of LO-lid. En leden die bijvoorbeeld in een commissie of (sector)groepsbestuur van een verenigingsorgaan zitten.

Trainingsdata en aanmelden

12 juni 2023 van 10.00-16.00 uur in Utrecht. Aanmelden kan hier.

Voordelen training

Na het volgen van de training onderhandelen:

  1. Heb je meer kennis van onderhandelen
  2. Kun je de juiste tactiek op het juiste moment binnen onderhandelen inzetten
  3. Weet je wie je onderhandelingspartners zijn
  4. Heb je de basis gelegd voor onderhandelen aan de onderhandelingstafel
  5. Ken je de groepen waarmee je moet onderhandelen

Inloggen CNV Online Academie

Met een online training op ons online trainingsplatform kun je wanneer het jou uitkomt je kennis opfrissen. Log in met de persoonlijke inlogcode die je als actief lid voor CNV hebt ontvangen. Vragen? Mail naar trainingenvooractieveleden@cnv.nl.

Naar CNV Online Academie

Veelgestelde vragen