CNV Innovatie Boost

Bottom-up aanpak van vraagstukken in jullie organisatie

Zo ziet het innovatietraject eruit

De CNV Innovatie Boost is een bottom-up, snel en energiek innovatietraject. Organisaties in de sectoren onderwijs en zorg en welzijn gaan hierbij van november 2023 tot april 2024 onder begeleiding van innovatie-experts aan de slag voor een belangrijk vraagstuk dat bij hen in de organisatie leeft. Na dit traject van zes maanden is de uiteindelijke gekozen oplossing uitvoerbaar, getest en heeft het draagvlak in de organisatie. Succes gegarandeerd!

Het is heel inspirerend om door inzet van allerlei werkvormen, mensen op ideeën te laten komen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht deze te hebben. De blije gezichten dat deze ideeën, na hard werken, uiteindelijk ook werkelijkheid gaan worden, zijn geweldig!

Innovatiebegeleider Ans

Het innovatietraject van aanmelden tot APK-keuring

Aanmelden

Je kon je dit jaar als onderwijsinstelling én als zorg- en welzijnsorganisatie uiterlijk op 10 november aanmelden voor het innovatietraject CNV Innovatie Boost. De jury heeft de vraagstukken beoordeeld en aan de geïnteresseerde organisaties laten weten wie dit jaar mee gaan doen. Deelname is dit jaar gratis.

In november - Kick-off

In november, op een door jullie afgesproken datum, gaat het innovatietraject van start met een probleemverkenning. Dit is het startmoment waarbij jouw organisatie als opdrachtgever kennismaakt met de innovatiebegeleiders die jullie innovatieteam gaan begeleiden. Bij deze verdiepende intake verkennen jullie de uitdaging van jullie organisatie met behulp van lego.

In november en december - Brainstorm

Medio november 2023, met uitloop naar december, is de brainstorm van één dagdeel bij jullie eigen organisatie. Met opdrachtgever, medewerkers/professionals die betrokken zijn bij het probleem (in uitvoering en/of beleid) en frisse blikken van buiten om ideeën te genereren.

In januari - Testen

  1. Op 18 januari 2024 van 15:00 tot 17:00 uur organiseren we vanuit CNV een online panel.
  2. Op 25 januari 2024 van 15:00 tot 17:00 uur volg je de online masterclass Experiment opzetten.
  3. Tussen 29 januari en 9 februari 2024 ga je het experiment uitvoeren in jouw organisatie om het conceptidee te testen. Dit doe je met 3 tot 6 deelnemers van de brainstorm en/of het ontwikkelteam.
  4. Op 7 maart 2024 van 15:00 tot 18:00 uur hebben we een online terugkommoment ná jullie experiment.

In maart en april - Actiesessie

Tussen 11 en 8 april 2024 heb je een actiesessie in jouw eigen organisatie met 8 tot 12 deelnemers (inclusief het ontwikkelteam) die het idee gaan uitvoeren. Je gaat de eerste stappen van de gekozen oplossing uitvoeren in je eigen organisatie.

In april - Kennisfestival

Op 3 april 2024 is het kennisfestival van de CNV Innovatie Boost, van 16:00 tot 20:00 uur op een locatie in Utrecht. Voor opdrachtgevers, ontwikkelteams en externen. Bij deze feestelijke afsluiting van het traject evalueer je met de ontwikkelteams en deelt iedereen hun oplossingen en inzichten.

In oktober - APK Check-up

In oktober is de APK Check-up voor (oud)deelnemers en andere geïnteresseerden. Bij deze reünie wordt gezamenlijk gedeeld waar iedereen nu staat. Wat is er bereikt? Wat is er gedeeld met elkaar? En wat heeft (opnieuw) aandacht nodig?

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de CNV Innovatie Boost?

Ontvang tips, inspiratie en info over innoveren op de werkvloer in je mailbox met de CNV Innovatie Boost nieuwsbrief.

Leuk, die wil ik! (naar aanmeldpagina)

Ik vond de brainstormsessie het allerleukst om te doen. Geweldig hoeveel positieve energie er vrijkomt als je het vraagstuk vanuit een andere bril gaat bekijken.

Innovatiebegeleider Rosan

Hoe gaat de brainstorm in z'n werk?

Bekijk de video over de innovatiesessie (brainstorm) van CNV Onderwijs Boost 2022/2023:

Inspiratiesessie CNV Onderwijs Boost 2022/2023

Gratis E-magazine Onderwijs Boost

In 2022/2023 trapten we dit creatieve innovatietraject af in de sector Onderwijs. Benieuwd naar het traject en de ideeën? Het gratis E-magazine is nu uit!

Ja, ik ontvang graag het E-magazine

Heb je nog vragen?

Neem dan nog even contact met ons op.

innovatieboost@cnv.nl