Prinsjesdag geen feest voor cao’s SW & ADS

Al een lange tijd gaat het niet goed met de cao Sociale Werkvoorziening (SW) en Aan De Slag (ADS). Na vele acties is er nog steeds geen verbetering in het loon en de inflatie blijft stijgen. Naar aanleiding van Prinsjesdag morgen heeft CNV daarom een brief aan de koning geschreven.

Al vóór de hoge inflatie verdiende de overgrote meerderheid binnen SW en ADS een salaris tot maximaal 120% Wettelijk Minimumloon. Daarom zijn CNV en de andere bonden al sinds mei 2022 bezig om de cao’s open te breken.

Acties

De acties mochten helaas niet baten. De VNG stelt zich op het standpunt geen geld voor de verbetering van de arbeidsvoorwaarden te hebben. Alleen de gangbare, ontoereikende budgetten kunnen worden ingezet.

Inflatie

Ondertussen loopt de inflatie nog steeds op. ‘Al met al is het perspectief nogal somber. Nederland viert met Prinsjesdag traditioneel het feest van de democratie. Voor onze doelgroep valt er echter weinig te vieren.’ Staat in de brief.

Met deze brief wil CNV een beroep doen op onze overheden Gemeenten en Rijk om eindelijk in actie te komen en een helpende hand uit te steken.

Cao Sociale werkvoorziening & Aan De Slag - Brief aan de koning