Publicatie SER helpt OR’s bij werving jonge collega’s

Heeft jullie OR moeite met jonge collega’s aantrekken, terwijl hier wel behoefte aan is? Vanwege de andere kijk van jongeren op zaken én vanwege hun vertegenwoordiging voor andere jonge collega’s in de organisatie? De nieuwe publicatie van de Sociaal-Economische Raad (SER) helpt jullie OR op weg om jonge collega’s te werven.

Praktische adviezen

De SER ontwikkelde samen met jongeren een nieuwe publicatie vol praktische adviezen om jongeren te werven voor de ondernemingsraad. Daarmee kan elke organisatie direct aan de slag. De praktische publicatie gaat in op de belevingswereld van jongeren, hoe je jongeren enthousiast maakt, OR-vaardigheden, hoe je effectief communiceert met jongeren en over een kick-off met jongeren.

Jongeren vaak nog minder vertegenwoordigd in or’s

In veel OR’en zijn jongeren nog niet goed vertegenwoordigd, terwijl ondernemingsraden vaak wel op zoek zijn naar jongere collega’s. Jongeren hebben een frisse blik en geven graag hun input. Ze verschillen vaak in leeftijd van het gemiddelde OR-lid en zitten ook in een andere levensfase. Zo bieden ze een or ook een inkijkje in onderwerpen die voor andere jongere collega’s van belang zijn.

Hoe betrek je jongeren bij medezeggenschap?

Hoe betrek je jongeren bij medezeggenschap?
Jonge or-leden aan het woord

Stappenplan jongere collega’s aantrekken

Als OR meer jongere collega’s werven? Benut het opgestelde stappenplan van de SER.

Praktijkvoorbeelden

Benieuwd naar praktijkvoorbeelden van andere organisaties die jongeren hebben weten te strikken voor hun or? Bekijk de voorbeelden op de webpagina van de SER: