Sociaal Fonds

Sociaal fonds voor leden die financiële moeilijkheden hebben

Sociale of financiële problemen kunnen iedereen overkomen. Sommige problemen zijn tijdelijk, andere zijn langdurig van aard. Zit je in de moeilijkheden? Dan kun je als lid van CNV Connectief hulp vragen bij het Sociaal Fonds. Samen staan we sterk in het aanpakken van problemen.

Financiële en/of sociale problemen, wat nu?

Volg deze stappen:

  1. Neem contact op met het Sociaal Fonds.
  2. Het Sociaal Fonds vraagt je om een financieel formulier in te vullen.
  3. Na het invullen van het financiële overzicht komen twee leden van het Fondsbestuur bij jou thuis langs om de situatie te bespreken.
  4. Is er inderdaad sprake van (financiële) nood? Dan bespreekt het bestuur van het Sociaal Fonds de hulpvraag in een vergadering en doet jou, als aanvrager, een voorstel. Dit voorstel is specifiek toegespitst op jouw situatie. Daarbij moet het natuurlijk ook passen binnen de mogelijkheden van het fonds.
  5. In het geval van een renteloze lening wordt, in overleg met jou als aanvrager, een aflossingsschema opgesteld.
  6. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een officiële schuldbekentenis. De afspraken die daarin staan zijn bindend.
  7. Uiteraard is er in ieder geval van hulpverlening sprake van strikte geheimhouding.

Sociaal Fonds

Het Sociaal Fonds helpt waar mogelijk collega’s en/of hun gezinsleden met problemen. Het doel van het Sociaal Fonds is om samen met jou een nieuw perspectief te schetsen. Ook in het oplossen van problemen sta je er niet alleen voor. Een belangrijke randvoorwaarde voor hulp van het fonds is dat de (financiële) hulp alleen verstrekt wordt aan leden die de contributie ten aanzien van CNV Connectief hebben betaald. Bovendien moet je minstens 6 maanden lid zijn van CNV Connectief om aanspraak te kunnen maken op het fonds.

Verzoek om hulp

Het verzoek om hulp kun je mailen aan de secretaris van het Sociaal Fonds: Annemarieke van Vliet. Is er spoed bij? Bel Annemarieke dan op haar mobiele nummer.

Contactgegevens Annemarieke van Vliet

Annemarieke van Vliet

Sluit je ook aan!

Word nu lid voor slechts € 24 voor de eerste 6 maanden. Je profiteert meteen van alle lidmaatschapsvoordelen.

  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • CNV Extra voordeelprogramma
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit