Sectorgroep Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg

Het sectorgroepsbestuur Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) bestaat uit actieve leden die werken in de VVT-sector. Wij als leden van het sectorbestuur maken ons samen hard voor een betere cao VVT. We komen vijf keer per jaar bij elkaar om te vergaderen en organiseren activiteiten. Ontdek wat we precies doen.

Willie Velinga
Secretaris sectorgroepsbestuur VVTK
E-mail
Telefoon
030 75 11 001

Wat we als sectorgroep precies doen

We zetten ons in voor de cao VVT. We helpen bij het bepalen van de speerpunten voor de nieuwe arbeidsvoorwaarden. En we ondersteunen de cao-onderhandelaar met raad. Omdat leden actief zijn in verschillende regio’s, peilen we door het hele land de meningen.

Woon je in Friesland, Groningen of Drenthe? We hebben ook een sectorgroep VVT regio Noord. We werken nauw samen.

‘Ieder mens is uniek, elke situatie is anders. Bij CNV zoek ik de verbinding. Ik voel me bevoorrecht dat ik binnen onze VVT-groep de stem van collega’s in de VVT-sector mag doorgeven richting bestuur en politiek.’

Willie Velinga

Onze doelen

Samen met de andere sectorgroepbesturen in de sector zorg en welzijn organiseren we (online) ledenbijeenkomsten en webinars. De webinars hebben onder andere de thema’s medezeggenschap en financiële zelfredzaamheid. Via onze nieuwsbrief geven we de data aan je door.

Nieuwsgierig naar de sectorgroep VVT?

Als lid van de sectorgroep VVT kun je betaald verlof krijgen voor vakbondsactiviteiten. Je krijgt dus compensatie om ook onder werktijd aan een overleg of andere vakbondsactiviteiten deel te nemen.

Ben je nieuwsgierig en/of wil je mogelijk lid worden van onze sectorgroep? Stuur een berichtje naar vvt@cnv.nl.

Je bent altijd welkom om een keer aan te schuiven bij een vergadering. We vergaderen zowel digitaal als op locatie (CNV hoofdgebouw bij treinstation Utrecht Overvecht of in een zorginstelling). Neem gerust contact met ons op.

Foto bovenaan: Getty Images