Word actief lid bij CNV Connectief

Voel jij je betrokken bij je collega’s en ben je een aanpakker die graag verbindt? En wil je CNV een gezicht geven in jouw organisatie? Je kunt jezelf inzetten als actief lid voor CNV Connectief. Bijvoorbeeld als vakbondsconsulent, -adviseur of lid van een sectorgroep. Als vrijwilliger geef je onze leden een stem. Daarom zijn actieve leden voor ons van onschatbare waarde. Ontdek of het iets voor jou is.

Waarom actieve leden zo belangrijk zijn

Bij CNV Connectief hebben we enkele duizenden actieve leden. Onze vrijwilligers weten wat er speelt in hun sector, omdat ze zelf werken. Hun inzet is voor ons onmisbaar.

5 type functies waar je jezelf als vrijwilliger voor kunt opgeven

Iets voor jou? Leuk. Lees hieronder snel meer over de verschillende actieve leden-functies:

1. Namens CNV in de ondernemingsraad van jouw organisatie of instelling.

Als lid van de ondernemingsraad (OR) mag je meepraten over het beleid binnen jouw organisatie. Op die manier heb je invloed op het welzijn van de organisatie en je collega’s. Zo geef je ons als CNV een gezicht. Vanuit CNV helpen we je bij de promotie voor de verkiezing van de OR. Ook organiseren we een paar keer per jaar een gratis basistraining voor onze OR-leden.

Heb je interesse? Mail naar servicebureau@cnv.nl voor meer informatie.

2. Adviseur voor CNV Connectief

Voel jij je betrokken bij je collega’s? En geloof je dat je samen sterker staat? Als adviseur voor CNV heb je contact met leden in jouw sector of regio. Je luistert naar wat er leeft bij leden. Ook maak je samen met onze professionele onderhandelaar afspraken over werk en arbeidsvoorwaarden. Als stem van al jouw collega’s in de sector.

Wat jij ervoor terugkrijgt? Natuurlijk een goede basistraining, begeleiding en vergoeding voor je beschikbare tijd. Interesse? Lees hier het volledige functieprofiel.

3. Onderwijsinnovator

Vind jij innovatie in het onderwijs belangrijk? Gaan jouw handen jeuken als je een vraagstuk tegenkomt in jouw organisatie of sector? Wil je meer impact maken en je creatieve talent nog beter benutten? Kan jij inhoudelijke kennis combineren met een positieve instelling om anderen te motiveren, te inspireren en te overtuigen? Dan ziet CNV jou graag als één van de nieuwe onderwijsinnovators. Lees meer

4. Vakbondsconsulent in jouw organisatie

Consulent ben je binnen je eigen organisatie. Je bent als het ware het zichtbare visitekaartje van CNV op de werkvloer. Na het volgen van 2 cursusdagen ben je in staat om collega’s met raad bij te staan. Je bent de schakel tussen jouw organisatie en ons als CNV.

Wij geven je naast een cursus ook advies en begeleiding. En je krijgt natuurlijk waardering van collega’s die je verder op weg helpt. Iets voor jou? Lees hier het volledige functieprofiel.

5. Lid van een sectorgroep

Wil je samen met anderen opkomen voor de belangen van je collega’s in de sector? Dan is een sectorgroep echt iets voor jou. Leden van een sectorgroep helpen de cao-onderhandelaar. Omdat leden actief zijn in verschillende regio’s, peil je als lid door het hele land de meningen. Bijvoorbeeld over regeldruk in het onderwijs of werkdruk in de zorg. Alles voor een goede cao. Ook organiseert een sectorgroep vaak een gezellige jaardag met workshops en een netwerkborrel.

Wil jij meedenken met de sectorgroep van de sector waarin jij werkt? Lees wat lid zijn precies inhoudt, wat jij ermee wint en of het iets voor jou is, op de vacaturepagina Sectorgroepslid.

Je bent altijd welkom om een keertje aan te schuiven bij een vergadering van een sectorgroep. Lees meer over groepen in jouw sector en ontdek of het iets voor jou is.

De voordelen voor jou

Actief zijn binnen CNV Connectief levert je nieuwe ervaringen op, een nieuw netwerk en verruiming van je blikveld. Daarmee is het een leuke aanvulling op je eigen werk of loopbaan. En, natuurlijk kun je op onze ondersteuning rekenen. We begeleiden je bij je inzet en organiseren gratis trainingen. Zoals de basistraining ondernemingsraad of de training onderhandelen.

Ontdek welke trainingen we nog meer aanbieden.

In veel gevallen kun je betaald verlof krijgen voor vakbondsactiviteiten. Je kunt dan gewoon onder werktijd aan een overleg of andere vakbondsactiviteiten deelnemen. Klinkt best goed, vind je niet?

Maak het verschil en word actief lid!

Maak het verschil en word actief lid!
Samen zorgen we voor een duurzaam en gezond Nederland.

  • Invloed op onze inzet bij nieuwe onderhandelingen
  • Gratis trainingen
  • Betaald verlof voor vakbondsactiviteiten