Adviseur

Word bij jou op de werkvloer hét aanspreekpunt als mensen iets willen weten over werk en inkomen.

Direct aanmelden

Ben jij iemand die altijd betrokken is bij ontwikkelingen op de werkvloer? Iemand bij wie collega’s komen voor vragen? Over werk, of andere kwesties die spelen rondom werk en inkomen. Ben jij dat natuurlijke aanspreekpunt voor je collega’s? Iemand met een groot rechtvaardigheidsgevoel die iets voor de ander wil betekenen? Dan ziet CNV jou graag als Het nieuwe gezicht van werkend Nederland.

Jouw rol

Wat houdt dat precies in, dat nieuwe gezicht? Als CNV-adviseur ben je Hét nieuwe gezicht voor werkend Nederland op de werkvloer of in de regio. Je speelt een cruciale rol als eerste aanspreekpunt bij vragen over werk en inkomen. Je bent niet alleen een belangenbehartiger voor je collega’s en CNV-leden in je werkveld of regio, maar je bent ook de brug tussen de werkvloer en de professionele cao-onderhandelaars van CNV. Je staat middenin de actie, luistert naar wat er speelt onder de leden en zet deze inzichten om in concrete afspraken over werk en arbeidsvoorwaarden.

Samenwerking is key. Je werkt hand in hand met de AV-bestuurder tijdens de cao-onderhandelingen, waardoor je invloed uitoefent op de uiteindelijke afspraken. Deze rol is onbetaald. Toch hoef je je geen zorgen te maken over inkomstenverlies: dankzij afspraken in de cao word je door je werkgever vrijgesteld om je vakbondswerk te doen. Je ontvangt dus je gebruikelijke salaris terwijl je een verschil maakt. Benieuwd naar de ervaringen van onze adviseurs? Laat je hieronder inspireren door hun verhalen!

Wil je Het nieuwe gezicht van werkend Nederland worden?

Meld je aan voor deze rol en ontwikkel je met behulp van onze gratis trainingen voor vrijwilligers. Vul via onderstaande link het formulier in, dan nemen we snel contact met je op!

Ja! Ik meld mij direct aan

Voordelen voor jou

Wat win jij ermee? Want het kost toch alleen maar tijd? Nou, dat valt mee. Als Het nieuwe gezicht van werkend Nederland, ben je ongeveer één dagdeel per week kwijt aan deze werkzaamheden. In veel cao's hebben we afspraken gemaakt over de tijd die je voor deze leuke rol kunt krijgen. We helpen je dat te organiseren. En je krijgt er een hoop kennis en kunde voor terug.

  • Zo bouw je competenties op die je helpen bij je verdere loopbaan: onderhandelen, communiceren en verbinden. Veelgevraagde vaardigheden voor ambitieuze functies.
  • Doordat je veel in contact komt met onderhandelaars, bestuurders en mensen in het werkveld, bouw je een groot netwerk op.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en kunt iets voor anderen betekenen. Jij weet raad als anderen oplossingen zoeken voor vragen rond werk en inkomen.
  • Als belangenbehartiger heb je invloed om het werken voor jou, je collega’s en je regio zo aangenaam mogelijk te maken. Dus ook voor je omgeving is het een plus!
  • Door voor je collega’s of je omgeving Het nieuwe gezicht van werkend Nederland te zijn, krijg je een breder perspectief over de gehele maatschappij. Je weet en ziet wat er speelt in meerdere lagen van de samenleving.
  • Het is een welkome afwisselingen van je eigen werkzaamheden en je leert een hoop!