Adviseur

Word bij jou op de werkvloer hét aanspreekpunt als mensen iets willen weten over werk en inkomen.

Ben jij iemand die altijd betrokken is bij ontwikkelingen op de werkvloer? Iemand bij wie collega’s komen voor vragen? Over werk, of andere kwesties die spelen rondom werk en inkomen. Ben jij dat natuurlijke aanspreekpunt voor je collega’s? Iemand met een groot rechtvaardigheidsgevoel die iets voor de ander wil betekenen? Dan ziet CNV jou graag als Het nieuwe gezicht van werkend Nederland.

Jouw rol

Wat houdt dat precies in, dat nieuwe gezicht? Op de werkvloer of in de regio ben jij Hét nieuwe gezicht van werkend Nederland, dus hét aanspreekpunt als mensen iets willen weten over werk en inkomen. Jij bent de belangenbehartiger voor collega’s en leden van CNV. Je hebt veel contact met de leden in jouw werkveld of regio. Je krijgt mee wat er leeft en maakt afspraken over werk en arbeidsvoorwaarden met hun werkgevers. Hiervoor werk je samen met de professionele cao-onderhandelaar van CNV.

Wil je Het nieuwe gezicht van werkend Nederland worden?

Meld je aan voor deze rol en ontwikkel je met behulp van onze gratis trainingen voor vrijwilligers. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op!

Voordelen voor jou

Wat win jij ermee? Want het kost toch alleen maar tijd? Nou, dat valt mee. Als Het nieuwe gezicht van werkend Nederland, ben je ongeveer één dagdeel per week kwijt aan deze werkzaamheden. In veel cao's hebben we afspraken gemaakt over de tijd die je voor deze leuke rol kunt krijgen. We helpen je dat te organiseren. En je krijgt er een hoop kennis en kunde voor terug.

  • Zo bouw je competenties op die je helpen bij je verdere loopbaan: onderhandelen, communiceren en verbinden. Veelgevraagde vaardigheden voor ambitieuze functies.
  • Doordat je veel in contact komt met onderhandelaars, bestuurders en mensen in het werkveld, bouw je een groot netwerk op.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en kunt iets voor anderen betekenen. Jij weet raad als anderen oplossingen zoeken voor vragen rond werk en inkomen.
  • Als belangenbehartiger heb je invloed om het werken voor jou, je collega’s en je regio zo aangenaam mogelijk te maken. Dus ook voor je omgeving is het een plus!
  • Door voor je collega’s of je omgeving Het nieuwe gezicht van werkend Nederland te zijn, krijg je een breder perspectief over de gehele maatschappij. Je weet en ziet wat er speelt in meerdere lagen van de samenleving.
  • Het is een welkome afwisselingen van je eigen werkzaamheden en je leert een hoop!

Benieuwd naar andere uitdagende vrijwilligersfuncties bij CNV?

Naast adviseurs zijn we ook geregeld op zoek naar sectorgroepsleden, workshopgevers, vakbondsconsulenten en OR-leden namens CNV. Bekijk de vacatures en solliciteer direct als jij enthousiast wordt.

Bekijk alle vrijwilligersvacatures