Webinar nieuw pensioenstelsel voor pastoraal werkers

De Eerste Kamer heeft op 30 mei ingestemd met de nieuwe pensioenwet. Dat betekent dat het collectieve pensioenstelsel zal worden omgebouwd naar individuele pensioenpotjes. Het gevolg hiervan is dat de pensioeninstellingen moeten gaan inventariseren hoe concreet het nieuwe stelsel zal worden ingericht. Wat betekent dit voor de pastoraal werkers?

Het ombouwen voor het Pensioenfonds Nederlandse Bisdommen (PNB) wordt verzorgd door het pensioenuitvoerder AZL. In opdracht van de bisschoppenconferentie is er een projectgroep ingesteld om dit proces in goede banen te leiden. Een eerste informatiebijeenkomst en webinar hierover is in maart georganiseerd. Daarna heeft AZL een inventarisatie gedaan onder de drie doelgroepen die vallen onder het PNB, te weten de priesters en diakens , de pastoraal werkers en het huishoudelijk personeel. Als LKR (Landelijke Kommissie Rechtspositieregeling) hebben we gezamenlijk de inventarisatie ingevuld en toegestuurd aan AZL.

Welke stappen

Op maandag 18 september willen we u graag digitaal informeren over de stand van zaken. Allereerst zal Tom Josephs van AZL ons informeren over de stand van zaken aangaande de eerste inventarisatie van de drie doelgroepen en een weg schetsen welke stappen er gezet dienen te worden zodat het PNB voor 2028 gereed is voor de definitieve overgang. Natuurlijk ruimen we tijd in voor vragen en wensen van de pastoraal werkers voor de inrichting van het nieuwe pensioenstelsel voor onze beroepsgroep.

Wilt u meer informatie? Mail naar rkpastoraalwerk@cnv.nl.

Aanmelden

Aanmelden kan hier. De link voor het gratis webinar (14.30 uur tot 15.30 uur) ontvangt u in de bevestiging van uw aanmelding.