Cao-akkoord Sociaal Werk ondertekend

Afgelopen december bereikten de cao-partijen een akkoord voor de cao Sociaal Werk, lopend tot en met 2023. Het akkoord is inmiddels getekend door Marco Dons (CNV Zorg & Welzijn), Jan Verhoeven (FNV Zorg & Welzijn) en Eric Lemstra (waarnemend voorzitter Sociaal Werk).

De salaristabellen zijn in verband met de salarisverhoging aangepast en in de praktijk doorgevoerd. Bekijk hier de salarisschalen.

Het tekstueel uitwerken van het akkoord in de nieuwe cao Sociaal Werk moet zorgvuldig gebeuren. De laatste puntjes worden nu verwerkt in de cao-tekst. Zodra de tekst van de nieuwe cao klaar is, wordt deze ook gepubliceerd op de website van CNV Zorg & Welzijn.


Extra gelden voor middengroepen

Vooral de middengroepen lopen in salaris fors achter ten opzichte van de markt. Door het ministerie van VWS zijn daarom extra gelden richting de gemeenten beschikbaar gesteld voor loonsverhoging in de sector. Via het gemeentefonds krijgen gemeenten hier de benodigde middelen voor.

Cao-partijen zoeken, conform de kaders in het convenant tussen sectoren en het ministerie van VWS naar een praktische en evenwichtige invulling om de extra gelden toe te delen en door te vertalen naar een loonsverhoging. Binnenkort krijgen de CNV-leden hierover meer informatie.


Projectplan actualisatie functiehandboek

Vanuit de cao-tafel wordt gewerkt aan het projectplan actualisatie functiehandboek met als doel, de knelpunten in het huidige functieboek SW op te lossen. Daarvoor hanteren wij de uitgangspunten dat de functie specifiek, herkenbaar en waardeerbaar moeten zijn op basis van onderzoek van de huidige situatie. Knelpunten in het functieboek betreffen op voorhand leidinggevende functies, de functies van sociaal werkers, sociaal raadsman, bewindvoerder en maatschappelijk werker.

CNV-kaderleden kunnen meedenken en meedoen door deelname aan een klankbordgroep. Bij interesse kun je contact opnemen met Marco Dons, bestuurder Arbeidsvoorwaarden: m.dons@cnv.nl