CNV lanceert podcastserie: ‘Rouw, je hangt het niet aan de kapstok’!

Wil jij beter kunnen omgaan met rouw op de werkvloer?

Beluister de podcastserie

CNV lanceert vandaag de podcastserie ‘Rouw je hangt het niet aan de kapstok’, een podcast speciaal voor werkend en rouwend Nederland. In deze serie van 12 boeiende gesprekken delen we ervaringsverhalen, voorbeelden van goed en helaas minder goed werkgeverschap bij rouw, en vooral veel inzichten en praktische tips. Ons doel? Zorgen dat we elkaar als werkend en rouwend Nederland veel beter kunnen helpen.

'Bied steun bij rouw en verdriet'

Wat kunnen luisteraars verwachten? We trappen de serie af met een XL-aflevering waarin onze host Marijke Roskam rouwdeskundige Manu Keirse te gast heeft. Met zijn woorden van wijsheid en jarenlange expertise op het gebied van rouw, biedt Keirse waardevolle inzichten en praktische adviezen. Een treffend citaat uit het gesprek met Keirse luidt: 'Als je niets weet over rouw, dan weet je ook niet wat je moet doen. Je kunt rustig luisteren, maar met kennis van rouw en verdriet kun je pas écht effectief steun bieden.'

De impact van suïcide op nabestaanden

In de tweede aflevering is Anne Roos, kwartiermaker bij Stichting 113 te gast. Deze week is het Wereld Suïcide Preventie Week en vragen we extra aandacht voor suïcidepreventie. Dat doen we niet zomaar: in 2022 maakten 1916 mensen een einde aan hun leven, gemiddeld 5 per dag. Elke zelfdoding raakt ongeveer 135 mensen. Suïcide raakt ons allemaal. Anne Roos is kwartiermaker voor nabestaanden (van suïcide) om preventie te verbeteren. Zij deelt indringende inzichten voor werkenden en werkgevers.

Het verlies van dochtertje Roselin

Willem Tukker deelt in aflevering drie wat er met hem gebeurde nadat hij en zijn vrouw hun dochter verloren. En hoe zijn werkgever, het Leger des Heils, hem ruimte en rust wist te geven. Zijn dankjewel-bericht hierover op LinkedIn veroorzaakte een storm van aandacht. Aandacht voor rouw en werk is essentieel zegt Willem Tukker: “Want rationeel gezien weet ik dat ik niet de enige ben, maar toch voel je je soms heel eenzaam”.

Mis niets, abonneer je op de podcast

Luister naar de ervaringen van anderen en ontdek hoe je het verschil kunt maken binnen jouw organisatie. Samen kunnen we werkend en rouwend Nederland een stukje beter maken. Wil je meer informatie over rouwen op de werkvloer en tips hoe hiermee om te gaan? Abonneer je dan hier op onze podcast "Rouw je hangt het niet aan de kapstok". Of je nu zelf met rouw te maken hebt of geïnteresseerd bent in het onderwerp, deze podcast geeft je waardevolle inzichten en handvatten om elkaar beter te kunnen helpen.