CNV doet beroep op politieke partijen: ‘ Pak je verantwoordelijkheid’

CNV heeft een brief gestuurd naar alle politieke partijen die werken aan het formuleren van een verkiezingsprogramma. Daarin roepen wij op om hun verantwoordelijkheid te nemen en dit moment te gebruiken om de grote problemen aan te pakken.

Het waardevolle werk in de publieke en semipublieke sector staat nog altijd onder druk, denk aan de kwaliteit van het onderwijs en zorg. Ook blijft het ziekteverzuim hoog en dat in combinatie met flinke personeelstekorten. In alle sectoren is er een streven om de kwaliteit van het werk te verhogen, maar tegelijkertijd neemt de druk toe om met minder collega’s en financiële middelen maatschappelijke problemen op te lossen. ‘Doe wat je vroeger deed, doe meer, doe het beter en met meer efficiëntie.’ De situatie vraagt om een doordachte strategie op hoe het werk in de publieke sector wordt georganiseerd.

Oplossingen

Als vakbeweging werken wij dagelijks aan het zoeken naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die van belang zijn voor werkenden in de publieke sector. Daarvoor werken wij in het brede speelveld van de publieke sector nauw samen met leden en stakeholders. Samen zoeken we naar oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken die van belang zijn voor werkenden. Wij hechten grote waarde aan een overheid die het belang van de samenleving en de publieke sector vooropstelt. En wij zijn bereid om een bijdrage te leveren namens onze leden.

Benieuwd naar de bijlage per sector? Je leest ze hier:

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit