Fors meer leden vakbonden door bereikte loonstijgingen

Dat de bonden het afgelopen jaar flink hebben ingezet op loonsverhogingen aan de cao-tafels, betaalt zich uit. Ongeveer 70.000 nieuwe adressen mochten FNV, CNV en De Unie vorig jaar bijschrijven in het ledenbestand. De huizenhoge inflatie wordt als voornaamste reden genoemd om zich aan te sluiten.

‘Steeds meer mensen zien de relevantie van vakbonden in, vooral jongeren en de groep tot 45 jaar oud’, geeft CNV-voorzitter Piet Fortuin als verklaring aan nieuwssite Nu. ‘Mensen zien in dat wij het verschil maken aan de cao-tafels. Zeer relevant, met deze hoge inflatie.’

Verder groeien

Fortuin merkt ook dat er steeds meer afspraken worden gemaakt over de balans tussen werk en privé. Iets wat volgens hem ‘vooral jongeren belangrijk vinden.’ Hij ziet de bonden de komende jaren nog wel verder groeien.

Onvrede

Volgens Cao-deskundige Henk Strating van CAO-expert.online heeft de ledenstijging ‘vooral te maken met de hoge inflatie en de onvrede dat de loonstijging geen gelijke tred houdt met de prijsstijgingen. Verder overheerst bij veel mensen het gevoel dat juist de vakbonden hebben gezorgd voor de forse loonstijgingen.’

Ben jij ook blij met de forse loonstijgingen en wil je dat CNV zich hard blijft maken voor goede arbeidsvoorwaarden? Sluit je dan ook aan! Samen Sterk op je werk.