Zorgwekkende financiële situatie RET

Extra steun nodig vanuit MRDH

De RET bevindt zich in een zorgwekkende financiële situatie. De RET ondervindt nog steeds de blijvende gevolgen van de coronapandemie op de reizigersaantallen en inkomsten. Daarom roept de RET de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op voor extra steun.

Waarom is er extra steun nodig?

Afgelopen jaren heeft de RET met zijn personeel doorgezet, waar nodig aanpassingen gedaan en met alle macht het OV in de regio van Rotterdam overeind gehouden. Maar de RET heeft nú extra steun nodig. Want de passagiersaantallen blijven achter en de energieprijzen zijn onvoorspelbaar.

Wie is verantwoordelijk voor de extra steun?

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de regio en verdeelt de gelden voor de OV-bedrijven. De RET heeft de MRDH om een herziening van de tegemoetkoming gevraagd. Waarom? De organisatie heeft haar personeel waar mogelijk in bescherming genomen en aanpassingen gedaan in de dienstregelingen. Toch kampt de RET nu met steeds kleinere afdelingen en onrust onder het personeel. Terwijl de RET in onafhankelijk onderzoek het meest efficiënte vervoersbedrijf van Nederland blijkt te zijn. De organisatie heeft hulp nodig. Het OV moet in stand worden gehouden.

Wat is er nodig om de RET te helpen?

Het is nu tijd dat de MRDH zijn verantwoordelijkheid neemt en realistisch is, en het OV in stand houdt. Hoe? Met extra financiële steun; een herziening van de gelden voor het OV. Marc Dorst, cao-onderhandelaar: “Wil de metropoolregio zijn OV in stand houden? Dan moeten daar meer middelen heen. Anders valt het OV in dit gedeelte van Nederland gewoon om en wordt een groot gedeelte onbereikbaar met het openbaar vervoer.”

Kom ook op voor het personeel van de RET en steun ons door dit bericht te delen in je netwerk. Gebruik hiervoor de deelbuttons voor Facebook, Twitter en/of WhatsApp bovenaan de pagina.