Gemeenten

Cao RET

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Bert Versluis
Adviseur cao RET
Sandy Provence
Adviseur cao RET
Arno van Voorden
Onderhandelaar cao RET

Wat is je salaris als trambestuurder en wat verdien je als buschauffeur bij de Rotterdamse vervoerder RET? CNV Publieke Diensten onderhandelde over de cao RET.

Het was even spannend. Kwam RET op tijd over de brug of waren acties noodzakelijk? Er moest een ultimatum aan te pas komen, maar het is gelukt. CNV Publieke Diensten sloot samen met de andere vakbonden voor ruim 2.600 werknemers van de Rotterdamse vervoerder RET een cao af

De belangrijkste punten uit de cao RET:

  • De cao geldt voor 17 maanden, namelijk van 1 augustus 2020 tot 1 januari 2022
  • In juni ontvangen werknemers een eenmalige uitkering van €400,-, waarvan €200,- netto en €200,- euro bruto (uitgaande van een fulltime dienstverband).
  • In april zijn we een taskforce productiviteitsverbeteringen/transitie arbeidsmarkt gestart. Dit doen we samen met de andere vakbonden, de OR en de werkgever. We praten over hoe we de productiviteit verbeteren en welke aanpassingen de veranderende arbeidsmarkt vraagt. Uiterlijk 1 oktober 2021 moeten de afspraken op tafel liggen. In januari moeten de eerste resultaten zichtbaar zijn.
  • De RET wil het sociaal statuut met 1 jaar verlengen tot en met 31 december 2022. Dat gebeurt als het de taskforce productiviteitsverbetering lukt om voortvarende afspraken te maken.
  • De RET en de vakbonden werken samen aan een regeling voor vervroegd uittreden (ook wel bekend als ‘de zware-beroepen-regeling’). We willen deze regeling voor de zomer afronden.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Bert Versluis
Adviseur cao RET
E-mail
Telefoon
030 75 11 001
Sandy Provence
Adviseur cao RET
E-mail
Telefoon
030 75 11 001
Arno van Voorden
Onderhandelaar cao RET
Telefoon
06 51 10 43 96

Downloads

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

  • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
  • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
  • Stem mee met ledenpeilingen