Cao-onderhandelingen veiligheidsregio’s van start

Een loonsverhoging van 8 procent, 5 mei weer een feestdag en verruiming van de verlofmogelijkheden. Belangrijke wensen van het personeel van de veiligheidregio’s die deel uitmaken van de inzet voor de nieuwe cao.

Verruiming Regeling Vervroegd Uittreden, een onderzoek over beter benutten van de fiscale mogelijkheden voor groene arbeidsvoorwaarden en het invoeren van een brede gezondheidsmonitor behoren tot het prioriteitenlijstje van de werknemers. De vier betrokken vakbonden (FNV, CNV, AC en PDO) hebben één gezamenlijke inzetbrief gepresenteerd aan de werkgevers (zie bijlage) voor een sterkere uitgangspositie

Intentie 30 april

Op 17 januari zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao van start gegaan. Zowel werkgevers als bonden hebben over en weer hun inzet voor de onderhandelingen met elkaar uitgewisseld. Beide partijen hebben de intentie om uiterlijk 30 april een nieuwe cao te hebben, die wat de bonden betreft loopt van 1 mei tot en 1 mei 2025.

Inzet werkgevers

De werkgevers opteren (zie bijlage) voor een looptijd van minimaal 15 maanden, loonsverhoging van 4 procent (over 15 maanden) en verhoging van de functioneringstoelage en arbeidsmarkttoelage van maximaal 10 procent naar maximaal 15 procent; premie reparatie-uitkering gedurende de looptijd van de nieuwe cao op 0,0 procent zetten (nu is dat 0,1 procent van het loon).