Ton verloor zijn vrouw aan dementie

Nieuwe aflevering Rouw, Je Hangt ’t Niet aan de Kapstok

Wat doet het met je als je te horen krijgt dat je partner alzheimer heeft? Hoe verandert het je leven? En wat kunnen werkgevers doen voor werknemers die de rol van mantelzorger op zich nemen? Beluister nu een nieuwe aflevering van de podcastserie Rouw, Je Hangt ’t Niet aan de Kapstok.

Ton verloor zijn vrouw Hester op 55-jarige leeftijd aan dementie. Iets wat je niet verwacht op zo’n jonge leeftijd. Na de diagnose besluit het echtpaar dat elke dag die hen samen nog gegund is, de beste dag van hun leven wordt. Er start een fase van vakanties en tripjes, die hen goed doen. Na twee jaar is het geld op en moet Ton noodgedwongen weer aan het werk, maar heeft hij wel prachtige herinneringen met zijn grote liefde gemaakt.

Bijdragen aan zorg

Tijdens (en na) Hesters ziekteperiode blijft Ton zich inzetten om haar leven prettiger te maken. Zo ontwikkelde hij een dementieklok genaamd TimeSteps, waarop alles is uitgeschreven. Daarnaast is hij ambassadeur van het platform Life After Me. Ton: ‘Ik zet mijn talenten nu in voor mensen met dementie en mantelzorgers. Het is mijn missie geworden. Alzheimer was voor mijn Hester een totaal zinloze ziekte. Maar als ik iets positiefs kan veranderen in de zorg van de toekomst, is haar ziekte niet meer zinloos.’

Mis niets, abonneer je op de podcast

Luister naar de ervaringen van anderen en ontdek hoe je het verschil kunt maken binnen jouw organisatie. Samen kunnen we werkend en rouwend Nederland een stukje beter maken. Wil je meer informatie over rouw op de werkvloer en tips hoe hiermee om te gaan? Abonneer je dan hier op onze podcast "Rouw, Je Hangt ‘t Niet aan de Kapstok". Of je nu zelf met rouw te maken hebt of geïnteresseerd bent in het onderwerp, deze podcast geeft je waardevolle inzichten en handvatten om elkaar beter te kunnen helpen.