Tweede Kamermotie ingediend situatie Sociale werkvoorziening

De situatie in de sector sociale werkvoorziening moet verbeteren en daarom brachten meerdere Kamerleden gisteren een Tweede Kamermotie in. CNV is blij dat de motie er is. De stemming vindt vandaag plaats.

De motie roept de regering op om haar verantwoordelijkheid te nemen voor de koopkracht van de werkende armen en werk te laten lonen. Zij vragen dan ook om een passende basisfinanciering te bereiken, zodat een verbetering van de arbeidsvoorwaarden Sociale werkvoorziening en Aan de slag mogelijk wordt.

De motie is onder andere ingediend door de Kamerleden: Bart van Kent, Barbara Kathmann, Léon de Jong en Lisa Westerveld. Met een aantal van de indieners heeft CNV tijdens de acties in de sociale werkvoorziening contact gehad.

Oproep bonden

CNV en FNV roepen VNG en het Rijk al maanden op om alle medewerkers een inflatiecorrectie te bieden en de woon-werkregeling te verhogen naar € 0,21. De VNG had tot nu toe nog geen gehoor gegeven aan de boodschap van de bond. Volgens de VNG is er niets mogelijk zonder extra geld van het Rijk. Die kaatst bij monde van minister Schouten de bal terug: het Rijk is geen cao-partij, dus werknemers- en werkgeversorganisaties moeten het met elkaar uitvechten. Hierdoor wachten de meest kwetsbare werknemers van Nederland nog altijd op verlichting van de inflatiepijn.