Tweede ronde cao-onderhandelingen Waterbedrijven

De cao-delegaties van de WWb en de vakbonden hebben op 23 december elkaar weer langs digitale weg gesproken. Het doel van het overleg was het toelichten van de cao-voorstellen die werkgevers en vakbonden hebben opgesteld. Daarnaast zijn er ook afspraken over het verdere verloop van het cao-overleg gemaakt. De cao-partijen spreken elkaar weer in het nieuwe jaar op 11 januari en 2 februari.

In het nieuwe jaar begint ook het echte onderhandelen. Er liggen verschillende onderwerpen waar de cao-partijen nog goed over moeten praten. Vakbonden en de werkgevers hebben wel de intentie uitgesproken om binnen afzienbare tijd een nieuwe cao af te sluiten. Uiteraard mag snelheid niet ten koste gaan van de kwaliteit van de af te sluiten cao. Want partijen zijn het met elkaar eens dat er een cao moet komen die voor alle medewerkers relevant is.

De CNV-inzet voor de nieuwe cao vind je hier. Je kunt de cao-voorstellen van andere vakbonden en de werkgevers onder andere inzien op de website caodrinkwater.nl. Op deze website vind je meer informatie over de cao, de cao-partijen en het cao-overleg. Ook kun je op deze website zien wat je collega’s van de cao vinden. En je kunt via de website ook je eigen mening over cao-zaken geven. De via de website ontvangen meningen, ideeën en suggesties van medewerkers worden geanonimiseerd gedeeld met alle cao-partijen. Dus laat je horen en deel je mening via caodrinkwater.nl. De nieuwe cao is er immers voor iedereen!

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je contact opnemen met je vakbondsbestuurder Abhilash Sewgobind. Dit kan via a.sewgobind@cnv.nl.
Ook als je geen lid bent van ons, mag je bij vragen contact opnemen. Wil je lid worden? Dat kan hier!