Cao Kiwa
Werk je voor Kiwa N.V.? Dan geldt de cao Kiwa. Hierin staan afspraken over arbeidsvoorwaarden zoals loonsverhoging en vakantiedagen. Wij maken samen met de werkgever en andere vakbonden afspraken voor de cao. Voor de huidige cao was de loonsverhoging bijvoorbeeld een belangrijk speerpunt.
Belangrijkste punten
-
Looptijd 1 januari 2022 tot 1 februari 2023 (13 maanden).
-
Per 1 januari 2022 structureel loonsverhoging van 2,5 procent. Deze is pensioengevend.
-
Per 1 januari 2023 eenmalige uitkering van €350,- bruto naar rato ter compensatie voor inflatie 2022.
-
Verhoging vergoedingen bereikbaarheidsdienst, zorgverzekering en mobiliteitsvergoeding woon-werkverkeer. De maximale afstand woon-werkverkeer wordt verhoogd van 22 km naar 40 km enkele reis.
-
Afspraken over: aanvulling salaris gedurende periode aanvullend geboorteverlof; variabele beloning en winstafhankelijke uitkering; beoordeling en beloning; duurzame inzetbaarheid.
-
Niet-leden die lid worden van een vakbond ontvangen een eenmalige werkgeversbijdrage van €100,-.
Start cao Kiwa
Binnenkort starten de onderhandelingen voor een nieuwe cao Kiwa. Op deze cao-tijdlijn kun jij het cao-proces volgen en meepraten over de onderhandelingen. Heb jij ideeën over vakantiedagen in de cao Kiwa? Of wil je weten hoe het zit met salaris in de nieuwe cao? Als jij wilt laten weten wat jij belangrijk vindt, dan kan dat bij elke fase van de onderhandelingen. Deel jouw idee of reageer op een bericht van iemand anders. En hou de komende periode het nieuws rond de voortgang van jouw nieuwe cao Kiwa in de gaten.
Deel jouw idee voor cao Kiwa
Wat vind jij belangrijk in de nieuwe cao Kiwa? Als lid van de vakbond is er ruimte om eigen voorstellen in te dienen. Voor de start van de onderhandelingen worden de ideeën van werknemers opgehaald. Dit kan op verschillende manieren. Onder andere door het uitzetten van enquêtes waarin je je ideeën kan verspreiden maar ook via de ideeënmodule hieronder. Je kunt bijvoorbeeld ideeën delen over primaire arbeidsvoorwaarden, zoals loon, maar ook over secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals rouwverlof. De ideeën worden gerangschikt op het aantal stemmen en gebruikt om de inzet van de cao-onderhandelingen te bepalen. Het delen van jouw mening is dus belangrijk en waardevol.
Post nu jouw eigen ‘top drie’. Of je nu administratief medewerker of examen coördinator bent, laat je nu horen en geef je mening.
Plaats zelf een idee voor deze cao of stem op de ideeën van anderen door op ‘goed idee’ te klikken. De ideeën worden gerangschikt op het aantal stemmen en worden gebruikt om de inzet voor de cao-onderhandeling te bepalen.