Als praten niet meer helpt, is actievoeren jouw (grond)recht

Kiwa maakte vrijdag 17 maart duidelijk dat er GEEN mogelijkheden zijn het eindbod te verbeteren. CNV heeft het werkgeversvoorstel niet getekend, vanwege de lage structurele loonsverhoging. We hebben Kiwa een ultimatum gesteld en laten weten dat er actie gevoerd gaat worden als de partijen niet teruggaan naar de cao-tafel om betere afspraken te maken. Helaas heeft de werkgever dit verzoek afgewezen.

We gaan actievoeren, niets doen is geen optie!
Nu het ultimatum is verstreken zijn we gerechtigd om actie te voeren! Acties zijn doorgesproken en vastgesteld door het actiecomité. Zoals jullie weten bestaat het actiecomité uit jullie collega’s. Zij worden bijgestaan door vakbondsbestuurder(s) die aanwezig zijn tijdens de acties. Lees hier meer over het cao-conflict met Kiwa Nederland.

Kom in actie voor een goede cao!
De eerste actie staat gepland op 13 april in Rijswijk en krijgt op 18 april in Apeldoorn een vervolg.

Werkonderbreking in de kantine, locatie Rijswijk
Datum: donderdag 13 april 2023
Tijdstip: 9:00 – 11:00 uur

Werkonderbreking locatie Apeldoorn
Datum: dinsdag 18 april 2023
Tijdstip: 9:00 – 11:00 uur

Kom in actie en doe mee aan de werkonderbreking. Tijdens de werkonderbreking bieden we jouw werkgever een certificaat van onvermogen aan. Kijk op: www.cnv.nl/kiwa voor meer informatie.

Het gebruikmaken van spandoeken, posters e.d. bij het voeren van een actie hoort erbij, en mag niet zonder meer verboden of verwijderd worden. De werknemers die deel willen nemen aan onze acties, kunnen niet belemmerd worden. Dit vloeit logischerwijs voort uit ons actierecht zoals dit is neergelegd in artikel 6, vierde lid ESH en is als zodanig rechtmatig.

Omdat het opnemen van vrije uren niet met ons was besproken, vinden we dit geen passende en ook vergaande maatregel. Vooral omdat het om een actie van maar 2 uur gaat.