Succesvolle online jaardag CNV Overheid & Publieke Diensten

Door corona zijn veel mensen thuis aan het werk, maar werken op kantoor is écht anders dan werken vanuit huis. Thuiswerken was dan ook het centrale thema van de online jaardag van CNV Overheid & Publieke Diensten op woensdag 10 februari.

Een kleine honderd leden namen deel aan het programma. Voorzitter Patrick Fey opende de avond met de visie van het CNV op arbeidsvoorwaarden en onze missie richting de politiek. Daarop volgde een presentatie over de problematiek binnen de uitvoeringsinstanties en de CNV-adviezen van de werkvloer aan het kabinet. Na de benoeming van Herman Ploem tot sectorbestuurslid Rijk kon de interactieve workshop beginnen met tips en trucs over succesvol thuiswerken.

Toekomstbeeld

Ook in de Arbeidsvoorwaardennota 2021 komt thuiswerken tijdens corona aan bod, zoals uitgebeeld in deze animatie. Daarin ook de CNV-voorstellen die worden meegenomen naar de cao-onderhandelingen. In de visienota’s die werden gepresenteerd schetsen wij het toekomstbeeld van de sector Overheid en de sector Publieke Diensten. De Arbeidsvoorwaardennota 2021 en visienota's kun je onderaan dit artikel downloaden.

De online jaardag werd zeer positief ontvangen. We hopen voor volgend jaar opnieuw op een succesvolle jaardag, dan hopelijk zoals vanouds weer op locatie.