Principeakkoord bereikt cao Postbezorgers

Vandaag, 10 mei, hebben wij samen met de andere bonden en PostNL de puntjes op de i gezet van het principeakkoord voor de cao Postbezorgers. Dit betekent dat we weer een stap dichter bij een nieuwe cao zijn.

Structurele loonsverhoging

Voor de nieuwe cao hebben we in totaal 8% structurele loonstijging afgesproken. Per 1 januari 2022 (met terugwerkende kracht) krijg je als postbezorger 4% loonsverhoging. En per 1 januari 2023 krijg je nog een keer 4% loonsverhoging. Daarnaast hebben we afspraken gemaakt over diverse vergoedingen, waaronder een vaste postbezorgersvergoeding van € 2,50 netto per maand, een variabele fietsvergoeding voor gebruik van een eigen fiets, en een oplaadvergoeding voor het thuis opladen van elektrische bedrijfsmiddelen. Mooie afspraken in deze economisch moeilijke tijd. Wij leggen dit principeakkoord dan ook positief aan onze leden voor.

‘Het was lange tijd maar de vraag of we tot een akkoord zouden kunnen komen. PostNL heeft heel lang vastgehouden aan een veel te laag loonbod. We hebben het hier over mensen die niet veel verdienen en die dus extra kwetsbaar zijn in deze lastige tijd. Er ligt nu een akkoord waarin de circa 17.000 postbezorgers die onder deze cao vallen een nette salarisverhoging krijgen. We leggen dit akkoord met een positief stemadvies aan onze leden voor.’
Cao-onderhandelaar Anselma Zwaagstra

Leden mogen nu stemmen

Stem jij in of tegen de afspraken in het bereikte principeakkoord? Als lid van CNV ontvang je deze week een nieuwsbrief met een link om jouw stem uit te brengen. Je kunt stemmen tot en met 25 mei. Als het merendeel van onze leden én die van de andere bonden instemmen, wordt het principeakkoord omgezet in de nieuwe cao Postbezorgers. Deze zal gelden tot 31 december 2023.

Op de hoogte blijven?

Blijf op de hoogte van de vorderingen voor de nieuwe cao Postbezorgers via de cao-pagina.

Maak het verschil en word actief lid!

Maak het verschil en word actief lid!
Samen zorgen we voor een duurzaam en gezond Nederland.

  • Invloed op onze inzet bij nieuwe onderhandelingen
  • Gratis trainingen
  • Betaald verlof voor vakbondsactiviteiten