Nieuwe cao KEMA Labs: IJksalarissen stijgen met 6 procent

Het ijkpunt (x-factor) van de jaarlijkse verhogingsmatrix is vastgesteld op 6 procent. In aanvulling op de bestaande cao-regelingen zullen niet alleen werknemers die een beoordeling hebben gehad over kalenderjaar 2022 een salarisverhoging krijgen (conform matrixtabel), maar ook de werknemers die in dienst zijn getreden tussen 1 juli 2022 en 31 december 2022. Zij krijgen een verhoging ter hoogte van het ijkpunt.

Salarisverhogingen en promoties (gebaseerd op beoordeling over 2022) gaan met terugwerkende kracht in per 1 september 2023. Partijen treden tijdens de looptijd van deze cao met elkaar in overleg om te kijken of de huidige winsdelingsregeling nog passend is voor de huidige organisatie. Vanaf de cao 2024-2025 zal de winstdelingregeling volledig worden opgenomen in de cao. De winstdelingsregeling voor 2023 blijft ongewijzigd van kracht.

Aanpak werkdruk

Partijen hebben afgesproken dat werkdruk expliciet gemeten wordt in de komende PAGO (Periodiek Arbeidsgeneeskundig Onderzoek) en de daaraan gekoppelde Vitaliteitsstudie. De uitkomsten zullen leiden tot een plan van aanpak aangaande werkdruk. Dit plan van aanpak zal gezamelijk geevalueerd worden en zal input vormen voor verder overleg tussen beide partijen.