Stuurgroep Onderwijs Ondersteunend Personeel (OOP)

Conciërges, roostermakers, orthopedagogen of onderwijsassistenten: stuurgroep OOP komt op voor de belangen van al het onderwijs ondersteunend personeel. Wil je weten wat we doen? Lees ons verhaal en sluit je aan.

Monique Woertman
Secretaris stuurgroep OOP

Wat de stuurgroep OOP doet

Jouw belangen als onderwijs ondersteunend personeel staan bij ons voorop. We werken aan functiebeschrijvingen die recht doen aan het werk en het takenpakket van conciërges, roostermakers of onderwijsassistenten. We zetten ons in voor loon naar werk, scholingsmogelijkheden en contact met collega’s.

We praten mee aan de cao-onderhandelingstafels. We zorgen ervoor dat het ondersteunend personeel niet wordt vergeten, geven gevraagd en ongevraagd advies of commentaar op beleid en beleidsvoornemens. We luisteren naar wat jij te zeggen hebt en helpen je professionaliseren. Hiervoor bieden we workshops aan en organiseren we OOP-dagen.

Wij zijn de stem voor de leden vanuit het onderwijs ondersteunend personeel. Want: wij doen ertoe en wij mogen er zijn! Samen staan we sterk.

Vacature

De stuurgroep OOP kijkt op dit moment uit naar 2 of 3 nieuwe bestuursleden. Heb je interesse? Neem contact met ons op en sluit je aan.

Stuur ons een mailtje

‘Ik zet me in voor alle onderwijsondersteuners in de breedste zin van het woord. Denk aan conciërges, roostermakers, orthopedagogen of onderwijsassistenten. We laten onze stem horen. Komen op voor onze hardwerkende collega's. We laten zien dat ook wij ertoe doen.’

Monique Woertman

Onze doelen

  • Zorgen dat de stuurgroep OOP blijft voortbestaan
  • Versterken van de positie van OOP
  • Organisatie van een OOP-dag
  • Nieuwsbrief
  • Samenstellen klankbordgroep

We vergaderen ongeveer 6 keer per jaar en waar nodig vaker.

Was jij erbij tijdens de landelijke OOP-dag op 3 oktober 2023? Hier vind je de downloads:

Maak het verschil en word actief lid!

Maak het verschil en word actief lid!
Samen zorgen we voor een duurzaam en gezond Nederland.

  • Invloed op onze inzet bij nieuwe onderhandelingen
  • Gratis trainingen
  • Betaald verlof voor vakbondsactiviteiten