Cao Kinderopvang: update overgangscao

Op dinsdag 27 februari was de derde onderhandelingsdag voor de overgangscao Kinderopvang met een looptijd van 6 maanden. We spraken over cao-hoofdstukken 4 (Aantal uren, werkdagen en werktijden) en 8 (Arbeidsomstandigheden en sociaal beleid) in relatie tot de werkdruk.

Afspraken rondom roosters

Onze inzet: Schaf de extra roosterdag af en maak roosters 28 dagen van tevoren bekend. Verder zouden roosters niet zomaar gewijzigd mogen worden, omdat medewerkers dit als een te grote inbreuk op de werk-privébalans ervaren. Ook willen we betere afspraken rondom de jaarurensystematiek (JUS), waarvoor we onze ideeën hebben ingebracht. Hiervoor keken we naar andere sectoren én hebben we ook een evenwichtig arbeidspatroon voor de werknemer opgenomen.

Tijd nodig

De werkgeversdelegatie heeft aangegeven dat zij tijd nodig hebben om tot een integrale reactie op al onze voorstellen te komen. Hierbij zullen de werkgevers ook ingaan op de eerder besproken onderwerpen, zoals: reiskosten, loon, eindejaarsuitkering en de overige tekstvoorstellen vanuit CNV en collegabonden.

Wordt vervolgd

Op donderdag 14 maart is de vierde en laatste geplande onderhandelingsdag. Vóór deze datum ontvangen wij een schriftelijke reactie met daarin het voorstel van de werkgeversdelegatie op bovengenoemde onderwerpen. Houd de cao-pagina Kinderopvang in de gaten voor komende updates.