Cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

Marco Dons
Onderhandelaar cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

In de cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao Sociaal Werk is er voor iedereen die in de sectoren sociaal werk, welzijn en maatschappelijke dienstverlening werkt. Medewerkers die werkzaam zijn in deze sector helpen en ondersteunen mensen bij het oplossen van problemen in hun dagelijkse leven. Zij kunnen hierdoor sociaal functioneren en, naar vermogen, waardig deelnemen aan de maatschappij.

We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao waren loonstijgingen regie bij de werknemers, en stimulerende en motiverende ontwikkelmogelijkheden belangrijke speerpunten.

Belangrijkste punten

  • Looptijd: 1 juli 2023 t/m 31 juli 2025.

  • Structurele verhoging salarisbedragen: per 1 juli 2023 verhoging 7%, per 1 januari 2024 verhoging 4% en per 1 juli 2024 verhoging 4%.

  • Vanaf 1 januari 2024 geldt 14 euro per uur als bodem voor salarisbedragen. Daarmee wordt het bruto-maandbedrag minimaal € 2.184.

  • Gedurende de looptijd bespreken de cao-partijen de ontwikkelingen over inflatie en koopkracht.

Blijf op de hoogte, download de app

De nieuwe cao verschijnt uiteindelijk in de app Cao Sociaal Werk van de FCB. In deze gratis app kan iedereen die in de sector Sociaal Werk werkt op ieder moment de cao inzien via smartphone of tablet.

Naast de nieuwe volledige cao-tekst bevat de app rekentools, veelgestelde vragen, nuttige links en een loopbaantest. De app maakt de cao toegankelijker en sneller doorzoekbaar.

Bezoek met je mobiele telefoon of tablet de Google Playstore of de Apple Store om de app ‘Cao Sociaal Werk’ te downloaden.

Gezocht: vakbondsconsulent Sociaal Werk

De vakbondsconsulent is een werknemer in dienst bij een sociaalwerkorganisatie die door de bond is opgeleid tot consulent. Hij of zij is een belangrijk aanspreekpunt voor de collega's bij vragen over alles wat te maken heeft met werk en inkomen. Van salarisstroken tot ziekteverlof en van persoonlijke ontwikkeling tot een goede werk- en privébalans. De vakbondsconsulent vangt collega's op en verwijst door naar de juiste personen (binnen het CNV). Je kunt daarnaast relevante informatie verstrekken aan jouw collega's over de cao en over het CNV.
Draag jij Sociaal Werk een warm hart toe? Dan ben jij wellicht degene die we zoeken! In het laatste cao-akkoord is opgenomen dat we vakbondsconsulenten via een pilot gaan introduceren bij organisaties met 100 werknemers of meer in deze. Gedurende de looptijd van de cao organiseren cao-partijen bij een aantal organisaties met meer dan 100 medewerkers een pilot met een vakbondsconsulent. Je werkt in de pilot dus als vakbondsconsulent binnen je eigen organisatie.
Meer weten over deze functie? Er is een mooi profiel opgesteld waarin je een uitleg krijgt over hoe je de uren als vakbondsconsulent kunt invullen. Stuur een mail naar m.dons@cnv.nl.

Marco Dons,
cao-onderhandelaar/bestuurder arbeidsvoorwaarden

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Marco Dons
Onderhandelaar cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening
E-mail
Telefoon
06 51 24 40 21

Laat je stem horen en sluit je aan!

Tijdelijk het eerste halfjaar nu maar €4 per maand. Samen staan we sterker.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Ondersteuning van onze juristen als het tegenzit