Welzijn

Cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening

-
Nieuwe cao in onderhandeling
Marco Dons
Onderhandelaar cao Sociaal Werk

In de cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening staan afspraken over loon, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De cao is voor iedereen die in de sectoren sociaal werk, welzijn en maatschappelijke dienstverlening werkt. Sociaal werkers ondersteunen mensen bij het oplossen van problemen in hun dagelijkse leven zodat zij weer deel uit kunnen maken van de maatschappij. We maken ons sterk voor onderwerpen die leden van CNV aandragen. In de huidige cao waren de loonstijgingen een belangrijk speerpunt en de verhoogde bodembedragen voor vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Voorstel van de cao

We maken een inzetbrief waarin we de behoeftes van onze leden meenemen. Dit zijn de belangrijkste punten in ons voorstel:

 • Loonsverhoging
  Ook in de nieuwe cao willen we een structurele loonsverhoging. Bovendien zetten we in op een extra uitloop in de salarisschaal. Dat betekent het mogelijk maken om meer loon te verdienen binnen een salarisschaal.

 • Onkostenvergoeding
  Ook in sociaal werk moet het mogelijk zijn om thuis te werken. We willen graag dat er een betere onkostenvergoeding komt.

 • Regelingen om gezond de AOW-leeftijd te bereike
  Sommige medewerkers in de sector kunnen niet doorwerken tot hun AOW-leeftijd. Daarom willen wij zorgen voor een verbetering van de vitaliteitsregeling: minder uren per week werken, zodat medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd gezond langer door kunnen blijven werken. Ook moet het mogelijk worden om verlof te sparen voor later. Zodat je bijvoorbeeld eerder met pensioen kunt.

 • Aandacht voor de balans tussen werk en privé

 • Aandacht voor de positie van mbo-opleidingen

Eind maart 2021 starten de onderhandelingen voor de nieuwe cao Sociaal Werk, Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening.

Blijf op de hoogte, download de app

De nieuwe cao verschijnt uiteindelijk in de app Cao Sociaal Werk van de FCB. In deze gratis app kan iedereen die in de sector Sociaal Werk werkt op ieder moment de cao inzien via smartphone of tablet.

Naast de nieuwe volledige cao-tekst bevat de app rekentools, veelgestelde vragen, nuttige links en een loopbaantest. De app maakt de cao toegankelijker en sneller doorzoekbaar.

Bezoek met je mobiele telefoon of tablet de Google Playstore of de Apple Store om de app ‘Cao Sociaal Werk’ te downloaden.

Veelgestelde vragen

Contactpersonen

Marco Dons
Onderhandelaar cao Sociaal Werk
E-mail
Telefoon
06 51 24 40 21

Downloads

Download jouw cao

Wil jij ook meer invloed op jouw arbeidsvoorwaarden?

Sluit je dan vandaag nog bij ons aan. Jouw mening telt!

 • Deel jouw wensen voor een nieuwe cao
 • Geef je mening tijdens nieuwe onderhandelingen
 • Stem mee met ledenpeilingen