Meepraten over nieuwe pensioenregeling PFZW

Stem over de nieuwe pensioenregeling PFZW

Wat is het pensioen dat mensen moeten kunnen bereiken, hoe verminderen we de kans op verlagingen, hoe verdelen we het pensioenvermogen op een eerlijke manier over de deelnemers? Tijdens het webinar van CNV kon je meepraten over de afspraken die vakbonden en werkgevers hebben gemaakt over de nieuwe pensioenregeling bij PFZW. Kijk het webinar nu terug.

Leden van de bond aangesloten bij het pensioenfonds kunnen er tot 18 december over stemmen.

Kijk het webinar terug

Het webinar over de nieuwe pensioenregeling was maandag 4 december van 19 tot 20.30 uur. We hebben tijdens het webinar de verschillende afspraken in het akkoord toegelicht.

Achtergrondinformatie

De wetgeving rond pensioenfondsen is het afgelopen jaar aangepast. De pensioenfondsen moeten voor 1 januari 2028 over naar de nieuwe regeling. Voor het pensioenfonds in de sector Zorg & Welzijn (PFZW) betekent dit dat werkgevers en vakbonden daarover afspraken moeten maken. Dat gaat om onderwerpen als: welk pensioen vinden we dat mensen moeten kunnen bereiken en hoe kunnen we de kans op verlagingen van de pensioenen tegengaan. Maar ook de afspraken die te maken hebben met de overgang naar het nieuwe stelsel: hoe verdelen we het pensioenvermogen op een eerlijke manier over de deelnemers?

De werkgevers en de vakbonden hebben hierover nu een onderhandelaarsakkoord bereikt. Dat akkoord leggen we als CNV voor aan onze leden die aangesloten zijn bij PFZW.

Belangrijkste afspraken

  • Een koopkrachtiger pensioen: de ambitie is dat deelnemers in 42 jaar een pensioenuitkering kunnen opbouwen van 80 procent van hun gemiddelde salaris.
  • PFZW gaat over naar de Solidaire Premieregeling, met een solidariteitsreserve waarmee individuele risico’s collectief kunnen worden opgelost.
  • Bestaande rechten gaan over naar de nieuwe regeling.
  • Verbetering van het nabestaandenpensioen.
  • Een compensatieregeling voor deelnemers die nadeel ondervinden door de afschaffing van de doorsneesystematiek.

Voordelen nieuwe wetgeving

CNV is tevreden over deze afspraken. Het akkoord (zie bijlage) maakt het mogelijk om per 1 januari 2026 over te gaan naar de nieuwe regeling en in de tussentijd al gebruik te maken van een aantal voordelen van de nieuwe pensioenwetgeving. De afspraken leiden bovendien tot een evenwichtige invoering van de nieuwe pensioenregeling.

Lid maar geen uitnodiging? Vraag hier snel aan!

CNV-leden die wel pensioen hebben of opbouwen bij PFZW, maar die geen uitnodiging hebben gehad om te stemmen, kunnen alsnog een stemformulier aanvragen via servicebureau@cnv.nl. Wij mailen het dan later deze week toe.

Stemmen

Leden kunnen tot 18 december 12 uur stemmen over het akkoord. Er is een e-mail gestuurd naar al onze leden binnen de sector Zorg en Welzijn, omdat we iedereen willen bereiken die mogelijk pensioen heeft opgebouwd bij dit fonds. Ook hen willen we in de gelegenheid stellen hun stem uit te brengen. Is er ook pensioen opgebouwd bij een ander fonds, dan zullen er vergelijkbare berichten worden gestuurd.