Onderhandelingen cao universiteiten van start

Bonden leggen inzet neer bij werkgevers

Meer vaste contracten dat is het streven van de bonden bij de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao Universiteiten. Gisteren vond er een verkennend gesprek plaats met werkgeversvereniging UNL.

Voorafgaand aan de eerste onderhandelingsronde hebben de bonden, waaronder CNV, samen met actiegroepen 0.7, WOinActie, Casual Academy, PNN en PostdocNL een petitie aangebonden aan UNL (Universiteiten van Nederland). De boodschap luidde: meer vaste contracten NU. De resultaten van de enquête onder onze leden in december zijn meegenomen in de gezamenlijke inzetbrief (zie onderaan dit bericht).

Ander beleid

De verschillende partijen die de petitie aanboden aan UNL vinden het van belang dat universiteiten inzien dat medewerkers een vast contract verdienen. Hier strijden vakorganisaties en verschillende actiegroepen al tijden voor. Het is echt tijd voor ander beleid.

CNV heeft samen met de andere bonden in de vorige cao ook een studieafspraak docenten gemaakt. De uitkomst helpt ons bij de onderhandelingen over dit punt.

Komende maanden staan er verschillende cao-overleggen gepland. Tijdens deze bijeenkomsten zullen partijen met elkaar verder praten over de inzet van bonden en de punten van de werkgevers.