CNV Innovatie Boost

Bottom-up aanpak van vraagstukken in jullie organisatie

Mail voor meer info
Zo ziet het innovatietraject eruit

De CNV Innovatie Boost is een bottom-up, snel en energiek innovatietraject. Als organisatie in de sectoren onderwijs en zorg en welzijn kun je onder begeleiding van innovatie-experts aan de slag gaan met een belangrijk vraagstuk dat bij jullie in de organisatie leeft. Na dit maatwerktraject is de uiteindelijke gekozen oplossing uitvoerbaar, getest en heeft deze draagvlak in jullie organisatie. Succes gegarandeerd!

Het innovatietraject in 5 stappen

  1. Aanmelden: na je aanmelding neemt de CNV-projectleider contact met je op voor een kennismakingsgesprek dat helpt om jouw vraagstuk te beoordelen voor het traject.
  2. Kick-off: na beoordeling gaat jullie innovatietraject op een door jullie afgesproken datum van start met een probleemverkenning. Dit is het startmoment waarbij jouw organisatie als opdrachtgever kennismaakt met de twee innovatiebegeleiders die jullie innovatieteam gaan begeleiden. Bij deze verdiepende intake verkennen jullie de uitdaging van jullie organisatie met behulp van lego.
  3. Brainstorm: als duidelijk is wat jullie ware uitdaging is, vindt er een brainstorm van één dagdeel bij jullie eigen organisatie plaats. Hierbij zijn jullie als opdrachtgever aanwezig met de medewerkers/professionals die betrokken zijn bij het probleem (in uitvoering en/of beleid) en zorgt CNV naast de innovatiebegeleiders voor "frisse blikken" van buiten jullie organisatie om ideeën te genereren.
  4. Testen: de testfase bestaat uit een online panel, de online masterclass Experiment opzetten, het daadwerkelijke experiment dat jullie met 3 tot 6 deelnemers van de brainstorm en/of het ontwikkelteam in de eigen organisatie uitvoeren om jullie conceptidee te testen, en een online evaluatiemoment.
  5. Actiesessie: na de testfase met experiment houden jullie een actiesessie in jullie eigen organisatie met 8 tot 12 deelnemers (inclusief het ontwikkelteam) die het idee gaan uitvoeren. Jullie gaan daadwerkelijk de eerste stappen van de gekozen oplossing uitvoeren in de eigen organisatie!

Het is heel inspirerend om door inzet van allerlei werkvormen, mensen op ideeën te laten komen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht deze te hebben. De blije gezichten dat deze ideeën, na hard werken, uiteindelijk ook werkelijkheid gaan worden, zijn geweldig!

Innovatiebegeleider Ans

Wil jij op de hoogte worden gehouden van de CNV Innovatie Boost?

Ontvang tips, inspiratie en info over innoveren op de werkvloer in je mailbox met de CNV Innovatie Boost nieuwsbrief.

Leuk, die wil ik! (naar aanmeldpagina)

Hoe gaat de brainstorm in z'n werk?

Bekijk de video over de innovatiesessie (brainstorm) van CNV Onderwijs Boost 2022/2023:

Inspiratiesessie CNV Onderwijs Boost 2022/2023

Ik vond de brainstormsessie het allerleukst om te doen. Geweldig hoeveel positieve energie er vrijkomt als je het vraagstuk vanuit een andere bril gaat bekijken.

Innovatiebegeleider Rosan

Gratis E-magazine Onderwijs Boost

In 2022/2023 trapten we dit creatieve innovatietraject af in de sector Onderwijs. Benieuwd naar het traject en de ideeën? Het gratis E-magazine is nu uit!

Ja, ik ontvang graag het E-magazine

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op, via: innovatieboost@cnv.nl