Cao-akkoord voor het primair onderwijs: 4,75% salaris erbij

De loonkloof tussen het primair onderwijs en voortgezet onderwijs blijft dicht. De lonen gaan ook in het primair onderwijs vanaf 1 juli 2022 met 4,75 procent vooruit. Daarbij ontvangt iedereen in het PO een eenmalige uitkering van 500 euro bruto. Dat staat in het nieuwe cao-akkoord dat vandaag is bereikt.

CNV Onderwijs-voorzitter Daniëlle Woestenberg: ‘We zijn heel blij dat we met alle partners het vertrouwen in het voorkomen van een nieuwe loonkloof in de nieuwe cao-rondes hebben gehuldigd. We hebben gezamenlijk deze twee cao’s in zo’n kort tijdsbestek op elkaar kunnen afstemmen. We hebben nog steeds twee aparte cao’s met twee onderhandelingen. Dit was een belangrijke testcase voor de samenhang en samenwerking tussen die twee. Omdat de sectoren verschillen, zullen er voorlopig zeker ook verschillen in secundaire afspraken blijven. Maar de loonkloof is dicht en blijft dicht.’

De belangrijkste afspraken op een rij:

Na het afsluiten van de bijzondere cao waarin de beloning tussen PO en VO werd gelijkgetrokken, zijn sociale partners opnieuw tot een aantal afspraken gekomen:

  • De cao heeft een looptijd van 1 juni 2022 tot en met 30 april 2023
  • Een structurele loonsverhoging van 4,75 procent per 1 juli 2022
  • Een eenmalige uitkering van 500 euro bruto (naar rato) per 1 juli 2022
  • Verbetering van de ouderschapsregeling: bij opname in het eerste levensjaar van het kind wordt 75% van het eigen loon uitbetaald. Ook deze regeling is gelijk aan die van het vo en is 5% meer dan de wettelijke regeling

Stemmen op de nieuwe cao PO

Het cao-akkoord wordt positief voorgelegd aan onze leden. Zij ontvangen binnenkort een nieuwsbrief in hun e-mailbox waarna ze hun stem kunnen uitbrengen. Ben je nog geen lid? Laat dan ook je stem horen en sluit je aan!

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24 voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit