Basistraining voor vakbondsconsulenten

Ben jij vakbondsconsulent binnen jouw organisatie of ga je binnenkort aan de slag? Met de basistraining voor vakbondsconsulenten haal je meer uit je rol. Zo word jij het zichtbare visitekaartje van CNV op de werkvloer.

Word de missende schakel

Als vakbondsconsulent ben je de schakel tussen jouw organisatie en CNV. Je bent het gezicht van CNV en het eerste professionele aanspreekpunt voor leden. Je geeft voorlichting over reorganisaties, bedrijfssluitingen en faillissementen aan leden en niet-leden. Die voorlichting geef je om iedereen goed te informeren, maar ook om nieuwe leden te werven.

Leer wat je gaat doen als vakbondsconsulent

In deze basistraining leer je wat je allemaal kunt doen als vakbondsconsulent. We oefenen een aantal dingen die je veel gaat gebruiken. Zoals: goed communiceren met je achterban, adviseren en netwerken. Ook leer je meer over de organisatie waar jij voor staat: CNV Overheid, CNV Publieke Diensten of CNV Zorg & Welzijn. Met deze basistraining kun je goed aan de slag als vakbondsconsulent.

Voor wie is de training?

De basistraining vakbondsconsulenten is voor actieve CNV-leden die net beginnen als vakbondsconsulent. Maar ook voor mensen die al een tijdje vakbondsconsulent zijn en graag hun kennis willen opfrissen.

Meld je aan via de bestuurder

De bestuurder van CNV Connectief meldt jou eerst aan als vakbondsconsulent in opleiding. Daarna ontvang je per e-mail een uitnodiging voor deze training met daarin de aanmeldlink. Heb je hier vragen over of wil je weten wanneer de training plaatsvindt? ? Neem dan contact op met servicebureau@cnv.nl.

Voordelen training

Na het volgen van de basistraining voor vakbondsconsulenten:

  1. Ken je de basisbeginselen van de CNV vakbondsconsulent
  2. Heb je meer inzicht in communicatie
  3. Weet je meer over de vereniging en de werkorganisatie van CNV
  4. Heb je meer inzicht in de fases van beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming

Naam trainer

Richard Eising

Over de trainer

Richard staat niet graag aan de zijlijn. Hij vindt het belangrijk om zelf echt invloed te hebben binnen een organisatie. Dat geeft hij ook graag mee aan anderen in zijn trainingen.

Inloggen CNV Online Academie

Met een online training op ons online trainingsplatform kun je wanneer het jou uitkomt je kennis opfrissen. Log in met de persoonlijke inlogcode die je als actief lid voor CNV hebt ontvangen. Vragen? Mail naar trainingenvooractieveleden@cnv.nl.

Naar CNV Online Academie

Veelgestelde vragen