Afspraken over cao SVB gewijzigd

Enige weken geleden ontvingen CNV-leden werkzaam bij SVB een nieuwsbrief dat er een cao-resultaat was bereikt. CNV heeft dit resultaat neutraal ter stemming aan de leden voorgelegd. Dat gaf al aan dat CNV niet erg enthousiast was over de gemaakte afspraken.

De uitslag van de stemming was positief, weliswaar niet met een enorme meerderheid, maar voldoende voor CNV om onze handtekening te kunnen zetten.

Vanaf het moment van de besprekingen over deze cao is de mondiale economische situatie verslechterd door de oorlog in Oekraïne en de inflatie blijft omhoog schieten. We gaan een onzekere toekomst tegemoet en dat beeld wordt steeds meer duidelijk. Een langjarige cao past daar niet bij en de inflatie die maar op blijft open vraagt ook meer dan in eerste instantie is geboden.

FNV had een negatieve uitslag, voor ons aanleiding om weer met jouw werkgever om tafel te gaan. Voortschrijdend inzicht heeft ook SVB doen inzien dat er een andere, betere afspraak, over de cao moest komen.


Afspraken


* Een 1-jarige in plaats van een 2-jarige cao (van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2022.)
* Loonstijging 2% structureel vanaf 1 januari 2022, met terugwerkende kracht.
* Als de inflatie hoger uitvalt dan 3% dan zal in oktober, met terugwerkende kracht tot 1 januari2022 een aanvullende structurele loonstijging worden toegekend tot een maximum van 1%. (in het oude voorstel was deze optie alleen voor het tweede caojaar van toepassing)
* Thuiswerkvergoeding, € 2,- met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022
* Tegemoetkoming van € 30,- voor thuiswerken, netto per maand, ook met terugwerkende kracht tot 1 januari 2022.

Met deze veranderende afspraken hebben we een cao met een kortere looptijd en financieel gunstiger uitkomst gerealiseerd.

Deze afspreken zijn dus een positieve afwijking ten opzichte van de vorige. Dit zal een hoop onrust wegnemen. In november gaan de bonden weer met de werkgever om tafel om te bezien hoe de situatie dan is en gaan we opnieuw in onderhandeling over 2023.