Tóch parlementaire ondervraging toeslagenaffaire Belastingdienst

CNV Overheid is blij dat de Tweede Kamer heeft besloten een parlementaire ondervraging te gaan doen over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst. CNV Overheid heeft vorige week aangedrongen op een volledige parlementaire enquête, maar daarvoor was geen meerderheid in de Kamer. De ondervraging is een afgeleide van de parlementaire enquête. Het wordt ook wel een ‘mini-enquête’ genoemd.

Voorzitter Patrick Fey van CNV Overheid: 'We zijn blij dat deze ondervraging er nu tóch komt. Onze leden hebben vanaf het begin van deze affaire gevraagd om onderzoek, helderheid en verantwoording over hoe de Belastingdienst en de politiek verantwoordelijken hebben gehandeld bij het drama dat de toeslagenaffaire is geworden.'

Bewindslieden en getuigen zullen onder ede door een commissie van Kamerleden worden gehoord. CNV Overheid hoopt dat het Kameronderzoek bijdraagt aan de broodnodige verandering van de cultuur en gezonde verhoudingen binnen de Belastingdienst. De ondervraging zal in het najaar plaatsvinden.