Onderhandelaarsakkoord cao SVB

4 procent structurele loonsverhoging per 1 mei 2024 en 3 procent structurele loonsverhoging per 1 mei 2025 en een cao met een looptijd van 19 maanden tot 1 december 2025. Dat zijn de belangrijkste afspraken uit het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe cao SVB. En ook in deze cao de mogelijkheid voor jonge medewerkers om via het IKB-budget hun studieschuld af te lossen.

CNV en FNV hebben de afgelopen maanden intensief overlegd met de SVB om tot een cao te komen. Dat leidde op 6 mei tot een voorlopig akkoord dat de komende weken aan de leden zal worden voorgelegd en besproken. Uiterlijk 31 mei moet daar duidelijkheid over zijn. Stemmen de leden in dan wordt de loonsverhoging per 1 mei 2024 met terugwerkende kracht met het salaris van juni 2024 uitbetaald.

De werkgever staat achter de overeenkomst. Onno Beljaars, directeur bedrijfsvoering en onderhandelaar: ‘We hebben voor 2024-2025 opnieuw een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket afgesproken dat concurrerend is op de arbeidsmarkt en waarmee we de inflatie ruim compenseren