Hoeveel contributie betaal ik als CNV-lid?

Wat je maandelijks voor je lidmaatschap betaalt, hangt af van je functie en salaris. Zo kun je óók van onze vakbondsvoordelen profiteren als je een lager inkomen hebt. Voor studenten is het lidmaatschap gratis.

In de loop van 2024 wordt een nieuw contributiestelsel ingevoerd. Daar houden we je van op de hoogte. Tot die tijd gelden de contributietarieven van 2023 voor bestaande leden. Sluit je je nieuw bij ons aan? Dan profiteer je van het tijdelijke voordeeltarief van € 24 voor de eerste 6 maanden lidmaatschap. Daarna geldt voor jou het contributietarief van 2024.

Contributie 2024

· Voor studenten en leden van Probeer de Bond (tot 23 jaar) is de contributie gratis
· Ben je jonger dan 26 jaar, dan betaal je € 2 per maand
· In de leeftijdsgroep 26 tot en met 30 jaar betaal je
Bruto maandinkomen Contributietarief
Tot €1.995 € 10,50
€1.995 en meer € 16,50
· In de leeftijdsgroep 31 jaar tot de AOW-gerechtigde leeftijd betaal je
Tot €1.995 € 10,50
€1.995 tot €2.992,50 € 16,50
€2.992,50 en meer € 20,50

  • Heb je de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, dan betaal je € 10,50 per maand
  • Verdien je minder dan 50% van het minimumloon en/of val je onder Wajong, Participatiewet, Sociale Werkvoorziening of Aan de slag, dan betaal je € 7,50 per maand.

Let op: gaat jouw contributie in het nieuwe stelsel met meer dan € 2 omhoog, dan krijg je het eerste jaar korting. Deze korting bedraagt 40% van het contributieverschil tussen het tarief in 2023 en het nieuwe tarief in 2024. Pas vanaf 1 januari 2025 betaal je dan het nieuwe bedrag.

* Het nettobedrag is de prijs (zonder belasting) die je betaalt voor je vakbondscontributie als je gebruik maakt van de contributieteruggave. In veel cao's spreken we af dat je als lid jaarlijks je vakbondscontributie via je werkgever kunt aftrekken van de belasting. Beschikbare vrije ruimte in de werkkostenregeling is hierbij essentieel. Informeer hiernaar bij je werkgever of kijk in je cao. De bovengenoemde nettobedragen zijn gebaseerd op een contributieteruggave van 36,93%.

** Voor studenten geldt een eenmalige afschrijving van € 0,01. Als student heb je recht op minimaal 12 maanden gratis lidmaatschap. Na het afstuderen ga je als (student)lid met ingang van 1 februari over op een betaald lidmaatschap. Bij deze overgang naar het betaalde lidmaatschap kun je voor één jaar gebruik maken van het overgangstarief van € 5,- per maand.

*** Dit tarief geldt niet voor leden die nog gedeeltelijk salaris ontvangen.

Check je gegevens

Het is belangrijk dat wij over jouw juiste (contact)gegevens beschikken, zodat je de juiste contributie betaalt. Daardoor kunnen wij je (ook rechtsgeldig) de juiste dienstverlening bieden. Controleer daarom je gegevens en geef wijzigingen aan ons door via mijn.cnv.nl of onze ledenservice.

Laat je stem horen en sluit je aan!

Samen staan we sterker. Tijdelijk betaal je in totaal € 24,- voor de eerste zes maanden.

  • Betere arbeidsvoorwaarden
  • Hulp bij professionele ontwikkeling
  • Juridische ondersteuning als het tegenzit