Merkbaar Beter: portfolio verruimd met acties om zorgmedewerkers te behouden

CNV Zorg & Welzijn en V&VN presenteerde eind vorige week voor het project Merkbaar Beter een nieuw portfolio (kijk op www.merkbaarbaarbeter.nl). Het bestaat uit een overzicht van 61 bestaande acties waarmee zorgmedewerkers kunnen worden behouden om zo de uitstroom te verlagen.

Merkbaar Beter heeft als doel om de uitstroom uit de zorg te verminderen. CNV Zorg & Welzijn en V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland) voeren het project samen uit en vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Doordat het om medewerkers gaat zelf die werkzaam zijn in zorg en welzijn, weten ze goed andere zorgmedewerkers te betrekken bij het vinden van oplossingen. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en prettig werken in de zorg mogelijk te maken, zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

Maatwerk oplossingen

CNV Zorg & Welzijnprojectleider Jacomijn Kruisbrink: ‘Het is nu meer dan ooit nodig om écht een verschil te maken, door zorgmedewerkers actief te betrekken bij het vinden van oplossingen om de uitstroom te stoppen. Elke organisatie is natuurlijk anders. Daarom bieden we maatwerk. Per zorginstelling kijken we waar de problemen liggen. Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zorgmedewerkers, bestuur en management. Deze gesprekken en dialoogsessies zijn gratis.’

Aanmelden

Merkbaar Beter wil zoveel mogelijk zorg- en welzijnsorganisaties helpen om medewerkers te behouden. Teams en HR-managers die interesse hebben kunnen zich voor een kennismakingsgesprek aanmelden op www.merkbaarbeter.nl.