CNV Innovatie Boost

Bottom-up aanpak van vraagstukken in jullie organisatie

De CNV Innovatie Boost is een bottom-up, snel en energiek innovatietraject. Je gaat hierbij van november 2023 tot april 2024 onder begeleiding van innovatie-experts aan de slag voor een belangrijk vraagstuk dat bij jullie in de onderwijs- of zorgorganisatie leeft. Na dit traject van zes maanden is de uiteindelijke gekozen oplossing uitvoerbaar, getest en heeft het draagvlak in jullie organisatie. Succes gegarandeerd!

Wat ga je doen?

In september - Aanmelden

Je kunt je tot uiterlijk 10 oktober 2023 aanmelden met je organisatie. Er is slechts ruimte voor 5 trajecten. Wil je eerst meer weten? Meld je dan aan voor een van de digitale informatiebijeenkomsten op 19, 21, 25 en 26 september of 3 oktober. Tijdens deze meet-up kom je erachter of deelname iets voor jouw onderwijs- of zorgorganisatie is én hoe jullie kunnen meedoen.

Het is heel inspirerend om door inzet van allerlei werkvormen, mensen op ideeën te laten komen waarvan ze zelf nooit hadden gedacht deze te hebben. De blije gezichten dat deze ideeën, na hard werken, uiteindelijk ook werkelijkheid gaan worden, zijn geweldig!

Innovatiebegeleider Ans

Meld je uiterlijk 10 oktober aan

Je kunt je dit jaar als onderwijsinstelling én als zorg- en welzijnsorganisatie aanmelden voor het innovatietraject. Dit kan tot uiterlijk 10 oktober 2023. De jury beoordeelt de vraagstukken in de tweede week van oktober. Hierna hoor je direct of jullie mee gaan doen. Deelname is dit jaar gratis.

Ja, ik meld me aan

In oktober - Kick-off

Op 31 oktober 2023 is de Kick-off van 16.00 tot 20.00 uur bij CNV in Utrecht. Dit is het gezamenlijke startmoment met opdrachtgevers, ontwikkelteams en externen/frisse blikken. De verdiepende intake vindt plaats en je verkent jullie uitdaging met behulp van lego.

In november - Brainstorm

Tussen 13 en 27 november 2023 is de brainstorm van één dagdeel bij jullie eigen organisatie. Met opdrachtgever, medewerkers/professionals die betrokken zijn bij het probleem (in uitvoering en/of beleid) en frisse blikken van buiten om ideeën te genereren.

Ik vond de brainstormsessie het allerleukst om te doen. Geweldig hoeveel positieve energie er vrijkomt als je het vraagstuk vanuit een andere bril gaat bekijken.

Innovatiebegeleider Rosan

In december en januari - Testen

Op 19 december 2023 om 15.00 uur (online), 18 januari 2024 van 15.00 tot 18.00 (online) en tussen 22 januari en 9 februari 2024 (bij jouw organisatie) ga je het conceptidee testen. Dit doe je met 3 tot 6 deelnemers van de brainstorm en/of het ontwikkelteam.

In maart - Actiesessie

Tussen 11 en 15 maart 2024 heb je een actiesessie in jouw eigen organisatie met 8 tot 12 deelnemers (inclusief het ontwikkelteam) die het idee gaan uitvoeren. Je gaat de eerste stappen van de gekozen oplossing uitvoeren in je eigen organisatie.

In april - Eindevent

Op 11 april 2024 is het eindevent van 16.00 tot 20.00 op een locatie in Utrecht. Voor opdrachtgevers, ontwikkelteams en externen. Bij deze feestelijke afsluiting van het traject evalueer je met de ontwikkelteams en deelt iedereen hun oplossingen en inzichten.

In oktober - APK Check-up

In oktober is de APK Check-up voor (oud)deelnemers en andere geïnteresseerden. Bij deze reünie wordt gezamenlijk gedeeld waar iedereen nu staat. Wat is er bereikt? Wat is er gedeeld met elkaar? En wat heeft (opnieuw) aandacht nodig?

Ik heb een geweldige groep mensen ontmoet waarmee ik een nieuw facet van mijn werk mag ontdekken. Ook heb ik tools gekregen waarmee ik mijn te verzorgen onderwijs een nieuwe dimensie kan geven.

Innovatiebegeleider Hans

Gratis E-magazine Onderwijs Boost

In 2022/2023 trapten we dit creatieve innovatietraject af in de sector Onderwijs. Benieuwd naar het traject en de ideeën? Het gratis E-magazine is nu bijna uit.

Ja, ik ontvang graag het E-magazine

Hoe gaat de brainstorm in z'n werk?

Bekijk de video over de innovatiesessie (brainstorm) van CNV Onderwijs Boost 2022/2023:

Inspiratiesessie CNV Onderwijs Boost 2022/2023

Heb je nog vragen?

Neem dan nog even contact met ons op.

innovatieboost@cnv.nl