Cao Kinderopvang algemeen verbindend verklaard

De cao Kinderopvang is op 27 juni algemeen verbindend verklaard. De bezwaren van de Branchevereniging voor Ondernemers in de Kinderopvang (BVOK) zijn afgewezen. Ook het dispensatieverzoek door de BVOK afgewezen. Dit betekent dat de eenmalige uitkering in juli a.s. voor alle medewerkers in kinderopvang geldt.

Op het avv-besluit is geen beroep mogelijk, het besluit staat. De BVOK zou nog wel in beroep kunnen gaan tegen de afwijzing van hun dispensatieverzoek. Een eventuele beroepsprocedure heeft echter geen effect op het avv-besluit. Dit heeft geen opschortende werking. Daarvoor zou een verzoek bij de voorzieningenrechter moeten worden gedaan voor een voorlopige voorziening en om hangende de uitspraak in de beroepsprocedure de avv buiten werking te stellen voor de leden van de BVOK.

Geschrapt

Het ministerie van Sociale Zaken had nog een paar technische opmerkingen. Hierdoor heeft SZW een paar (delen van) artikelen ambtshalve geschrapt. Die vallen dus buiten de avv. Dit gaat vooral om bepalingen die buiten de avv-termijn vallen. Dit heeft verder geen materiële consequenties.

Klik hier voor het avv-besluit.