Meer zeggenschap op de werkvloer met het project Merkbaar Beter

Geef jouw medewerkers een stem en vernieuw je organisatie

Werkdruk in de zorg, weinig ontwikkelmogelijkheden en weinig zeggenschap - we horen het vaak van zorgprofessionals. Daarom is in juli 2020 het project Merkbaar Beter gestart. Merkbaar Beter was een samenwerking van CNV Zorg & Welzijn en V&VN om personeel in de zorg te behouden en uitstroom te verlagen. We vonden het tijd om écht een verschil te gaan maken, door werknemers in zorg en welzijn actief te betrekken bij het tot stand brengen van merkbare verbeteringen.

De looptijd van het project Merkbaar Beter is inmiddels verstreken. Toch merken we dat er veel behoefte is aan meer handvatten op het gebied van behoud van werknemers.

Daarom is het nog wel mogelijk om een afspraak te maken voor een kosteloos inspiratiegesprek.

In het inspiratiegesprek delen we graag meer informatie over de learnings (zie eindverslag hieronder) die we opgedaan hebben bij Merkbaar Beter. Bovendien kunnen we handvatten aanreiken, die toepasbaar zijn in jouw organisatie om zelf, of met begeleiding direct aan de slag te gaan.

Op zoek naar meer werkplezier

Meer weten wat je kunt doen in jouw organisatie?

  • Gratis gesprek
  • Dialoogsessies met eigen werknemers
  • Meer dan 60 interventies
  • Verminder uitstroom en vergroot werkplezier

Werkgever en zorgmedewerkers maken samen een keuze

Het portfolio van Merkbaar Beter biedt nog steeds een helder en actueel overzicht van het beschikbare ondersteuningsaanbod. Hierdoor kan de werkgever samen met de zorgmedewerkers een keuze maken voor een geschikte interventie. Zodat zorgmedewerkers écht een verschil gaan merken in hun dagelijks werk. Het portfolio met interventies blijft beschikbaar tot het einde van dit jaar. Het is hieronder te downloaden.

Het portfolio met interventies

We richten ons zowel op werknemers als op werkgevers. In het portfolio vind je bestaande interventies die bijdragen aan het behoud van personeel. Zoals handige tools of trainingen op het gebied van onder andere ontwikkelmogelijkheden, werkdruk en zeggenschap.

Download het portfolio met interventies