Alle diensten

Meer zeggenschap op de werkvloer met het project Merkbaar Beter

Werkdruk in de zorg, weinig ontwikkelmogelijkheden of zeggenschap - we horen het vaak van zorgprofessionals. Merkbaar Beter is een samenwerking van CNV Zorg & Welzijn en V&VN om personeel in de zorg te behouden en uitstroom te verlagen. We vinden het tijd om écht een verschil te maken, door zorgmedewerkers actief te betrekken. Vraag een informatiegesprek aan en breng verandering in jouw werksituatie.

Het doel van het project Merkbaar Beter

Ons doel is dat medewerkers in zorg en welzijn op korte termijn verbetering ervaren op drie gebieden: zeggenschap, werkdruk in de zorg en werkplezier. Hoe we dat doen? We bekijken samen waar de knelpunten op jouw werk zitten. Vervolgens kijken we welke interventie handig is om in te zetten. Van trainingen over werkdruk of werkplezier in de zorg tot het inpassen van nieuwe methodieken over functioneringsgesprekken. Zo is er voor elke zorgorganisatie een passende interventie.

Op zoek naar meer werkplezier

Wil jij ook verbetering op het gebied van zeggenschap, werkplezier en gezond werken in je organisatie?

  • Gratis gesprek
  • Meer dan 60 interventies
  • Verminder uitstroom

Onze aanpak

Elke organisatie is natuurlijk anders. Daarom bieden we maatwerk. Per zorginstelling kijken we waar de problemen liggen. Om hier een goed beeld van te krijgen gaan we in gesprek met zorgmedewerkers, bestuur en management. Deze gesprekken en dialoogsessies zijn gratis.

Werkgever en zorgmedewerkers maken samen een keuze

We bieden een helder en actueel overzicht van het beschikbare ondersteuningsaanbod. Hierdoor kan de werkgever samen met de zorgmedewerkers een keuze maken voor een geschikte interventie. Zodat zorgmedewerkers écht een verschil gaan merken op de werkvloer. De interventies zelf zijn niet altijd gratis. Na afloop kijken we of er daadwerkelijk dingen veranderen en de gekozen aanpak werkt.

Waarom Merkbaar Beter

Een tekort aan zorgpersoneel en een hoog ziekteverzuim in de zorg is een veelgehoord probleem. Ook is er nog altijd veel uitstroom. Medewerkers merken op de werkvloer nog te weinig effect van maatregelen om zorg- en welzijnsmedewerkers tevreden, gezond en gemotiveerd te houden. Hoe we dit doorbreken? Door het betrekken van medewerkers bij zowel het vaststellen van de knelpunten als de keuze voor de meest geschikte interventies. Hierdoor ontdekken we niet alleen de meest effectieve oplossingen, maar werkt de aanpak vaak ook beter.

Over CNV Zorg & Welzijn en V&VN

CNV Zorg & Welzijn en V&VN vullen elkaar aan met kennis over wat er leeft onder zorgprofessionals. Beide verenigingen bestaan uit medewerkers in zorg en welzijn. Daardoor weten wij goed hoe we zorgmedewerkers moeten betrekken. Met als gezamenlijk doel: merkbare verbetering om gezond en veilig werken in de zorg te versnellen. Zodat werkdruk, verzuim en verloop afnemen.

Het portfolio met interventies

We richten ons zowel op werknemers als op werkgevers. In het portfolio vind je bestaande interventies die bijdragen aan het behoud van personeel. Zoals handige tools of trainingen op het gebied van onder andere ontwikkelmogelijkheden, werkdruk en zeggenschap.

Download het portfolio met interventies