Onderhandelingen cao SBB begonnen

Op dinsdag 4 juli heeft het tweede overleg over de nieuw af te sluiten cao-SBB tussen de werkgever en de bonden (CNV Onderwijs, FvOv, FNV en AOb) plaatsgevonden. Na het eerste verkennende overleg is nu met name gesproken over de wederzijdse inzetbrieven. Een van de belangrijkste onderwerpen is de stijging van de lonen. Daarnaast is er gesproken over de gewenste hervorming van het loongebouw.

In het volgende cao-overleg zal onder meer hierover verder worden gesproken. Dat zal wel pas gebeuren nadat de overlegpartners in een technische werkgroep op onderwerpen waarbij dat nodig lijkt samen de diepte in zijn gegaan. Met name de twee bovengenoemde onderwerpen zullen de komende periode bepalend zijn voor de agenda van het cao-overleg. De gezamenlijke inzetbrief van de bonden vind je onder dit bericht als bijlage.

Passend bij huidige tijdsgeest

Zowel de bonden als SBB hebben in de inzetbrief een voorstel opgenomen voor de looptijd van de komende cao. Beide zetten daarbij in op een looptijd van opnieuw 12 maanden. Dat past bij de huidige tijdsgeest waarin ontwikkelingen die het dagelijkse leven en consumentenprijzen raken, elkaar snel opvolgen.

Het volgende overleg zal naar verwachting in september plaatsvinden. Zowel de vakbonden als SBB hebben de intentie om in oktober tot een akkoord te komen, zodat in november de nieuw afgesproken bedragen kunnen worden uitbetaald.

Nieuwe onderhandelaar

Voor CNV geldt dat er een nieuwe onderhandelaar aan tafel zal komen bij SBB: Natasja Heuwer. Natasja is reeds onderhandelaar voor het primair onderwijs en het mbo. Zij zal nu ook de onderhandelingen namens de leden van het CNV voeren voor de cao SBB.